Öyle zaten geç saatte (22-23 saatlerinde) 12 yaşında çocukları sokaklarda görüyorum oturmuşlar cep telefonundan chat yapıyorlar ellerde sıgara. Nerede bu anna baba diye düşünmüyor değilim.

Orası öyle genellikle film, dizilerden etkilenip sokaklarda serserilik yapıyorlar. Ha ben demiyorum ki bunların hepsi kötü falan filan aralarında iyisi var tabii çocuk ortamda ne gördüyse (anne, baba, arkadaş…) aynısını yapıyor. Benim dışarıda oynadığım zaman öyle değildi mesela nereye geziyorsun 22-23'e kadar? Annen, baban kulağından tuttuğu gibi doğru eve sıkıyorsa eve girme bakalım.😄

Orası öyle genellikle film, dizilerden etkilenip sokaklarda serserilik yapıyorlar. Ha ben demiyorum ki bunların hepsi kötü falan filan aralarında iyisi var tabii çocuk ortamda ne gördüyse (anne, baba, arkadaş…) aynısını yapıyor. Benim dışarıda oynadığım zaman öyle değildi mesela nereye geziyorsun 22-23'e kadar? Annen, baban kulağından tuttuğu gibi doğru eve sıkıyorsa eve girme bakalım.😄
Bizim zamanımızdada öyleydi baba dediği zaman saat 19da evdesin....saat 18:55te evdeydik riske atmamak için.

Böyle bir eylem yapsan Tayyip'e koz vermiş olursun. Çıkar yine televizyonlara, "bunlar gezici tayfa, vatan haini, sizlere bu ülkeyi yedirmeyiz" bilmem ne diye zırvalar. Seçmenleri de ayakta alkışlar. Vatan dostu olduğunu göremedik kendisinin de, neyse... Kısa çaplı kaos olur.

Sosyal medya da sesini duyurmak için güzel bir yer. Günlük rapor olarak milletin neye dert yandığı sunuluyordur. Instagram zaten ticari olarakta önemli bir platform. Kendileri de oraları kullanıyor. Yediler bir halt, açmak için karşı tarafın adım atmasını dört gözle bekliyorlar.

Arapçılık yapacak diye bizi ilgilendirmeyen konulara burnunu sokma huyundan vazgeçmesi lazım. Biz arap değiliz. Müslümanız diye arap savunmak zorunda değiliz. Bunu anlamadılar. Suudi Arabistan vs. ne yapıyor? Umurlarında değil. Bizim de olmamalı. İsrail gebersin, yok olsun ama o kadar. Daha ötesi yok bize bulaşmadıkları sürece. ABD gibi dünyayı yöneten değiliz. Saçma artistiklere gerek yok. Her attığı adım ekonominin anasını daha çok ağlatıyor. Bu adam bir de ekonomi kitabı yazdı. Şaka gibi değil mi? Geldiğimiz nokta ortada :)

Son düzenleme:
Bizim ülkemizin Atatürk dönemi harici hiç güzel günleri olmamış ki zaten. Kaç yıllık Kemal Sunal filmlerinde bile hala bugün yaşadığımız sorunların aynısı işleniyor.
Beterin beteri var işte. Kemal Sunal bugün yaşasa, o çektiği filmleri çekmelerine izin vermezlerdi hükümete ve düzene sallıyor diye. Öyle bir dönemdeyiz. İleriye gideceğimize geri gidiyoruz, geri gitsek ileriye gitmiş oluyoruz. Taş devrine döndürdüler ülkeyi.

Beterin beteri var işte. Kemal Sunal bugün yaşasa, o çektiği filmleri çekmelerine izin vermezlerdi hükümete sallıyor diye. Öyle bir dönemdeyiz. İleriye gideceğimize geri gidiyoruz, geri gitsek ileriye gitmiş oluyoruz. Taş devrine döndürdüler ülkeyi.
Mesela o zamanlarda geçim sıkıntısı konu ediliyor, bugünde hala en büyük sorunlardan birisi geçim sıkıntısı. Ha o zamanlarda en azından mülteci sorunu yoktu, şimdi onlarda var tam oldu. Televizyonlarda sabahtan akşama kadar millet oturup konuşuyor boşa konuşuyor. Tayyip amca hayat pahalılığını kabul etti ve indireceğiz dedi, konuşmasının üzerinden yarım yıl geçti hayat çok daha pahalı.

Mesela o zamanlarda geçim sıkıntısı konu ediliyor, bugünde hala en büyük sorunlardan birisi geçim sıkıntısı. Ha o zamanlarda en azından mülteci sorunu yoktu, şimdi onlarda var tam oldu. Televizyonlarda sabahtan akşama kadar millet oturup konuşuyor boşa konuşuyor. Tayyip amca hayat pahalılığını kabul etti ve indireceğiz dedi, konuşmasının üzerinden yarım yıl geçti hayat çok daha pahalı.
Keşke yarım yıl olsa. Yıllardır aynı mavalları okuyor. 2023'te hani büyük güç olacaktık, bor madenleri falan? :) 2024'e çektiler tarihi. Ee 2024'te bitiyor? Doğalgaz bulunmuştu, beleş olacaktı. Enflasyon düşecekmiş ve düşüyormuş. Ekonomi büyüyormuş. Ne kadar güzel masallar anlatıyor. Hala inananlar zekalarını sorgulasınlar. Geç bile kaldılar. "E hani böyle olacaktı?" diye sorduğun zaman da "vatan haini" sıfatını ye aşağı otur. Ülkeyi getirdikleri konum bu. Baksana bir tanesi millet protesto hakkını kullanıyor diye anarşist ilan ediyor. Ve daha ileriye giderek dış güçlerin oyunu diyor :) Güler misin, ağlar mısın... Sanki güllük gülistanlık ülke de, dış güçler o yüzden devrede :rofl:

Çünkü halkımız organize eylem yapma konusunda bilgisiz bir halk.
Gezi Parkı'nda bile 1 hafta boyunca organize yapılan eylem dışında bir eylem yoktu, sadece terör propagandası yapılmıştı.

Halkımız organize eylem konusunda oldukça başarılı.

Misal; Kurtuluş Savaşı, sağ ve sol çarpışması veya ***'nın kurulması.

Bence, halk asimile olmaya başladı. Arap entegresi vb. kökene sahip ırkların entegrasyonu dolayısıyla halka korkuyu pompaladılar. Bu ise meclise değil sokağa karşı olan bir tehdit yarattı. Bu sebeple halkta bulunan insanlar *ldürülme, taciz vb. olayların korkusuyla eylem yapmıyorlar/yapamıyorlar.