Tarihi çokça sevmeme ve "kendimce" araştırma yollarıyla araştırmama rağmen bu dediğinizi ilk defa duyuyorum. (Veya benim araştırdıklarımda böyle bir ifade yoktur ve vardır da ben gözden kaçırmışımdır.)
Aslında okulda ders işlenirken Türklerin sembolünün neden kurt olduğunu ve Türklerin önemsediği diğer şeylerden bahsedilir. Örneğin, at da Türkler için önemlidir. :)

Destanlardan dolayı oluyor. Mitoloji diyebiliriz.

1. Bozkurt(Göktürk) Destanı: Bir Türk boyundan biri tamamen bitiyor ve sadece bir kişi hayatta kalıyor. Dişi bozkurt, Türk boyundan birini besliyor.
  2. Ergenekon Destanı: Vadide kapalı kalan Türkleri bozkurt yol gösterir ve kurtulurlar.

Bulundukları Orta Asya coğrafyası gereği en heybetli, en karizmatik ve en çok karşılaşabilecekleri hayvan o olduğu için. Mesela leopar, aslan tarzı hayvanlar Orta Asya'da bulunmazdı o zamanlar.

Destanlardan dolayı oluyor. Mitoloji diyebiliriz.

1. Bozkurt(Göktürk) Destanı: Bir Türk boyundan biri tamamen bitiyor ve sadece bir kişi hayatta kalıyor. Dişi bozkurt, Türk boyundan birini besliyor.
  2. Ergenekon Destanı: Vadide kapalı kalan Türkleri bozkurt yol gösterir ve kurtulurlar.

Bunlar dışında Türeyiş Destanı'nda da bir Hiung-Nu yöneticisinin kuleye kapattığı kızlarından birinin kurtla birlikte olması sonucu doğan çocuklardan dokuzu, Dokuz Oğuz ismi ile anılan Göktürklerin de atası olan boyları oluşturur.

Hatta savaşlarda kullanılan hilal taktiğinin de kurtlardan esinlenildiğine dair rivayetler söz konusu.

Kurt ile geyik Türk tarihi boyunca görülen en yaygın totem hayvanları olduğundan bence. Hayvan totemli şaman inancı zamanla kaybolsa da altındaki gelenekler devam etmiş. Kurt toteminin türeyiş ile olan bağı yeniden önem kazanınca modern Türkiye'de yerini bulması gayet normal.