TurkNet binaya fiber altyapısı geldi fakat bağlamadılar

Bu, TürkNet'in GigaFiber olarak sattığı hizmeti mi kullanıyorsunuz? Muhtemelen, GigaFiber bölgelerinde bölgeye özel anlaşmalı teknik servisleri devreye sokuyorlar. Bizde de Digiturk servisi görevliydi, bu yüzden arıza kaydı oluşturduğum gün hemen gelip sorunu çözüyorlardı. Arızaların bu kadar sık yaşanmasının sebebi ise, bina temizliği sırasında fiber kabloların sürekli zarar görmesiydi.

TürkNet'teki internet yavaşlığı ve kopma sorunlarının başlıca sebebini açıkladım hocam.

Bir aydır TürkNet'te genel bir sorun var. Comnet patlayınca herkes TürkNet'e geçti, bu yoğunluk ve fazla talep nedeniyle TürkNet bunu kaldıramıyor. Üstesinden gelemiyorlar ve sorunlar ortaya çıkıyor. Yapacak bir şey yok hocam, ya bekleyeceksiniz ya da sağlayıcı değiştireceksiniz.

Şahsen İstanbul'daki internet durumunu tam olarak bilmiyorum ama Türk Telekom altyapısı ile 100 Mbps verdikleri diğer lokasyondaki internetim çok kötü ve 2-3 aydır sürekli kopmalar yaşıyorum. KabonNet'e geçmeyi düşünüyorum ama fiyatları biraz tuzlu.

TurkNet'teki sorun şu anda Türkiye geneli.

Fiber dönüşümünüz onaylandı ve DSL sinyaliniz kesildi. Geçmiş olsun.

Bu ne demek hocam sinyalim kesildi okey de insan bilgi verir şu tarih de açılır diye?
Fiber altyapının satışa açık olduğu sistemde görünür, buna istinaden dönüşüm iş emri açarlar. Ekip kuruluma gelir. Hizmet numaranız fibere geçince değiştiği için DSL altyapınız kapatılır, fiber kuruldu kuruldu, kurulmadı Allah'a ısmarladık oluyor.

Binadaki fiber altyapıdan ilk müşteri alındığı anda da bakır altyapı satışa kapatılır, mevcut aboneler kullanmaya devam eder. Bir süre sonrada aboneler fibere geçmese bile TT genelde zorla geçirir, bakır altyapıdan hizmeti komple kapatır.

Mevcut durumda en iyi çözüm TT müdürlüğüne gidip durumu anlatıp çözüm bulunmadan çıkmamak. Çünkü bu sizin hatanız veya sorununuz değil. Sinyalinizi geri sadece onlar açabilir. Gelen ekibin kurulum yapmayacaksa kurulumu iptal etmesi gerekirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…