Garip durum hocam. Ben kendi yaşadıklarıma, sorduklarıma ve bildiklerime göre cevapladım. Hiç TurkNet'in arıza ekibi gelmedi şahsen. Türk Telekom kullanırken gelen arıza ekibi TurkNet kullanırkende geldi. O yüzden burada bana müsaade

Bu, TürkNet'in GigaFiber olarak sattığı hizmeti mi kullanıyorsunuz? Muhtemelen, GigaFiber bölgelerinde bölgeye özel anlaşmalı teknik servisleri devreye sokuyorlar. Bizde de Digiturk servisi görevliydi, bu yüzden arıza kaydı oluşturduğum gün hemen gelip sorunu çözüyorlardı. Arızaların bu kadar sık yaşanmasının sebebi ise, bina temizliği sırasında fiber kabloların sürekli zarar görmesiydi.

Bu, TürkNet'in GigaFiber olarak sattığı hizmeti mi kullanıyorsunuz? Muhtemelen, GigaFiber bölgelerinde bölgeye özel anlaşmalı teknik servisleri devreye sokuyorlar. Bizde de Digiturk servisi görevliydi, bu yüzden arıza kaydı oluşturduğum gün hemen gelip sorunu çözüyorlardı. Arızaların bu kadar sık yaşanmasının sebebi ise, bina temizliği sırasında fiber kabloların sürekli zarar görmesiydi.
TürkNet'teki internet yavaşlığı ve kopma sorunlarının başlıca sebebini açıkladım hocam.

Bir aydır TürkNet'te genel bir sorun var. Comnet patlayınca herkes TürkNet'e geçti, bu yoğunluk ve fazla talep nedeniyle TürkNet bunu kaldıramıyor. Üstesinden gelemiyorlar ve sorunlar ortaya çıkıyor. Yapacak bir şey yok hocam, ya bekleyeceksiniz ya da sağlayıcı değiştireceksiniz.

TürkNet'teki internet yavaşlığı ve kopma sorunlarının başlıca sebebini açıkladım hocam.

Bir aydır TürkNet'te genel bir sorun var. Comnet patlayınca herkes TürkNet'e geçti, bu yoğunluk ve fazla talep nedeniyle TürkNet bunu kaldıramıyor. Üstesinden gelemiyorlar ve sorunlar ortaya çıkıyor. Yapacak bir şey yok hocam, ya bekleyeceksiniz ya da sağlayıcı değiştireceksiniz.
Şahsen İstanbul'daki internet durumunu tam olarak bilmiyorum ama Türk Telekom altyapısı ile 100 Mbps verdikleri diğer lokasyondaki internetim çok kötü ve 2-3 aydır sürekli kopmalar yaşıyorum. KabonNet'e geçmeyi düşünüyorum ama fiyatları biraz tuzlu.

1 ay önce TurkNet'den binanıza fiber altyapı geldi isterseniz dönüşümü başlatabiliriz adlı bir mesaj geldi, ben de onay verdim. Bu pazartesi Türk Telekom ekibi beni aradı, binaya geldiklerini sistemin çok karmaşık olduğunu, duvarı delmeleri gerektiğini ama doğal gaz borusu olduğunu falan söylediler. Ben de doğal olarak ben ne yapabilirim dedim. Bakacaklarını söylediler kapattılar. Akşam eve gittiğim de hiçbir şey yapmadıklarını gördüm. Daha sonra internetim gün içinde kopmaya başladı ben de şikayet kaydı bıraktım. Bırakmam ile 20 dakika içerisinde internetim çevrimdışı oldu ve sorunu kökten çözmek için fiber bağlandığını söylediler. 3 gün oldu tık yok. Hala internet ışığı yanmıyor. Arıyorum isterseniz fiber isteğinizi kapatalım diyorlar. Mahalleye gelen fiberden biz neden mahrum kalalım. Yapabileceğim bir durum var mı bu konu da?
Fiber dönüşümünüz onaylandı ve DSL sinyaliniz kesildi. Geçmiş olsun.

Bu ne demek hocam sinyalim kesildi okey de insan bilgi verir şu tarih de açılır diye?
Fiber altyapının satışa açık olduğu sistemde görünür, buna istinaden dönüşüm iş emri açarlar. Ekip kuruluma gelir. Hizmet numaranız fibere geçince değiştiği için DSL altyapınız kapatılır, fiber kuruldu kuruldu, kurulmadı Allah'a ısmarladık oluyor.

Binadaki fiber altyapıdan ilk müşteri alındığı anda da bakır altyapı satışa kapatılır, mevcut aboneler kullanmaya devam eder. Bir süre sonrada aboneler fibere geçmese bile TT genelde zorla geçirir, bakır altyapıdan hizmeti komple kapatır.

Mevcut durumda en iyi çözüm TT müdürlüğüne gidip durumu anlatıp çözüm bulunmadan çıkmamak. Çünkü bu sizin hatanız veya sorununuz değil. Sinyalinizi geri sadece onlar açabilir. Gelen ekibin kurulum yapmayacaksa kurulumu iptal etmesi gerekirdi.