TürkNet durduk yere IPv6'yı kapattı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EkmekArasiSSD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 954
  • Etiketler Etiketler
    ipv6
Kısa bir sürede dönüş yaptılar, evet artık IPv6 tanımlıyorlarmış. 2 ay kullandıktan sonra tanımlama iptal edilmişti 3 ay sonra geri dönülmesi tuhaf olmuş
Tanımlattınız mı peki? Ne durumda?

Kısa bir sürede dönüş yaptılar.
Buraya ufak bir ekleme yapmak isterim. En son geçen sene ulaşmak durumunda kalmıştım ve onda 20 dakikada döndüler. Bu gün 7 dakikada dönerek rekor tazelemiş oldular. Ek olarak sürekli benimle ilgilenen bir eleman var ve cidden bilgili. Geçtiğimden beridir benimle o kişi ilgileniyor. Yer yer kendisiyle samimi oldum farkında olmadan.

Tanımlatmadım, bana yararı yok fakat biraz zararı var gibi

GigaFiber geldiğinden beri bende Türknetliyim. Müşteri hizmetlerinin en azından temel düzey network bilgisi var, ayrıca çok hızlı.

GigaFiber geldiğinden beri bende Türknetliyim. Müşteri hizmetlerinin en azından temel düzey network bilgisi var, ayrıca çok hızlı.
Evet. Çok memnunum. Arada başkası denk geliyordu. Gördüğüm kadarıyla TürkNet müşteri hizmetleri çalışanlarını bölge bölge ayırmış. Bu yüzden aynı çalışan denk gelip duruyormuş.

Yani bazılarına göre 75/15 VDSL için (100/20 profildeyim) 500 vermek anlamsız ancak başım ağrımıyor, mağlum firma gibi egoist değiller, her yerde güzel hizmetleri var ve yarın kapanır mı endişem yok.
Ne açıdan? Bende tanımlı ve dual-stack kullanım yapıyorum. Öyle sorunlara falan hiç rastlamamıştım. Sadece var ama çoğunlukla IPv4 kullanıyor hep cihazlar yine.

Nadiren siteler açılmıyordu veya yanlış yükleniyordu. Ayrıca sanki bir ağırlık vardı internette anlam veremediğim, 2 ay kullandım sadece.

Nadiren siteler açılmıyordu veya yanlış yükleniyordu. Ayrıca sanki bir ağırlık vardı internette anlam veremediğim, 2 ay kullandım sadece.
Kendimde bu tip sorunlara rastlamadım. Router, modemleriniz belki de tam IPv6 yönetimini sağlayamıyordur? Ne kullanıyorsunuz cihaz olarak?

Kendimde bu tip sorunlara rastlamadım. Router, modemleriniz belki de tam IPv6 yönetimini sağlayamıyordur? Ne kullanıyorsunuz cihaz olarak?

IPv6 için tabii ki uygunluk hakkında bilgilerim var, router be230. Ben son kullanıcı taraf değil, trafik olarak sorun yaşadım ISS veya site tarafından.

IPv6 için tabii ki uygunluk hakkında bilgilerim var, router be230. Ben son kullanıcı taraf değil, trafik olarak sorun yaşadım ISS veya site tarafından.
O halde kapatmak daha uygun olur. Şimdilik bende açık ama genel performansta pek sorun yok. Umarım günü geldiğinde düzeltirler ve standart hale gelebilir. Geldiğinde CGN gibi saçmalıklarla uğraşmayız en azından.

Evet tanımlatmadım gelmesine rağmen.
ISS'ler cgn IP bloku ucuz olduğu için kullanıyor, yerel internet ağları hala IPv4 üzerine kurulu olduğu için yaygınlaşması biraz zaman alacak tabii ki.

16.12.2024 tarihinde bende de IPv6 tarafından IP alamamaya başladım önce TurkNet tesmsilcisi artık IPv6 hizmeti sunmadıklarını ama teknik ekipden bilgi aldıktan sonra geri dönüş sagliyacagını belirtti sonra geri dönüş yaptı kendi demesine göre sisteminde IPv6'yı aktif etti ve dedi ki IP alirsa alir almaz ise anlayınki artik hizmet verilmiyor dendi ve hala IP alamadim bende hizmet vermiyor diye düşündüm ama burayı görene kadar sizin kullanabildiğinizi görüm talep oluşturdum tekrar temsilci bana modem arayüzünden aktif edilmez ise 8 saat icinde devre dışı kalir dedi bende modem arayüzümde IPv6 ayarı zaten aktif ve son 6 aydan fazladırda hiçbir sorun yaşamadan kullanıyorumdum taki 16.12.2024'e kadar dedim modem marka model bilgisi ve IP alamadığıma dair fotoğraf istediler gönderdim bakalım ne olacak ne güzel 6 ay öncede benzer bir sorun olmuştu müşteriler sorun yaşıyor diye kendi kafalarina göre devre dışı bırakmışlardı sorun yasamadığımı yaşarsam modem arayuzunden devre disi birakabilecegimi belirtip açtırdım düzelmişti şimdi yine aynisi oldu ama bu sefer duzelmiyor ne güzel dogu Karadeniz bölgesinde yaşıyorum bende.

Ben de Orta-Doğu Karadeniz'de yaşıyorum. Sadece tek bir talep açmam yetti. Sistemsel hata sonucu kapandığını belirtip yeniden aktif etti ve sorunsuz tanımlandı. Sizde bir tık dolambaçlı olmuş. Neden anlamadım. Şu aralar TürkNet IPv6 tarafında bir şeyler deniyor ama anlamadım. Çoğu kullanıcı tanımlatamıyor ve tanımlatan şanslı kesimler de sorun yaşamaya başladı. VAE tarafında sorun var deniyor ve Gigafiber kullanıcılarına sorun olmadan tanımlanabiliyormuş. Hayırlısı bakalım. 2 yıldır sorunsuz kullandığım hizmet bu aralar değişik çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…