Zaranon

Uzman
VDSL'den Fiber'e geçiş yaptım. Yeni modem ve ONT cihazı bağlandı. Yeni gelen router: TP-Link EX520v WiFi6 AX3000. DNS ayarı hazır olarak vardı bilgisayarımda ama çalışmadığını fark ettim. Modem arayüzüne girip DNS girmeyi de denedim fakat fayda etmedi.
Çözüm önerisi olan var mı? Modem yeni olduğu için bunu kullanma niyetindeydim fakat modem değişip çözenler olmuş en kötü senaryoda eski "Zyxel VMG8825-T50 AC1200Mbps" modemimi kurup denemeyi planlıyorum.

1757679594935.webp

Geniş Bant kısmında Internet arabiriminde de DNS ayarı kısmı olması lazım. Onu da değiştirmeyi deneyebilirsin.

Diğer modemde dns leak testi yap eğer girdiğin yerine Türk Telekom gibi bir şey çıkıyorsa modeminde DNS değiştirmeyi kapatmışlar DNS değiştirdiğini sanıyorsun ama olmuyor.

Diğer modemde dns leak testi yap eğer girdiğin yerine Türk Telekom gibi bir şey çıkıyorsa modeminde DNS değiştirmeyi kapatmışlar DNS değiştirdiğini sanıyorsun ama olmuyor.

Modem arayüzü ve bilgisayarda DNS girili haldeyken o site değil de şuradan test yapmıştım TTNET çıkıyordu.