HmustafaM35

Çalışkan
Merhaba. TurkNet GigaFiber internetini kullanıyorum. Ethernet kablo veya modemin yakınında 900 Mbps'leri görebiliyorum ama modemden uzak yerde hız 10 Mbps'lere kadar düşüyor. Fiyatı çok yüksek olmayan Router önerir misiniz?

Yani evet, bu civarda Xiaomi AX3000t var güzel OpenWrt destekli ama 1000MEGAbit internet için yeterli olur mu emin olamadım.

Bu bütçede AX3000t'den iyisi yok.
Asus RT-AX52 PRO bu ile birde Mercusys MR80X bunu gördüm. sizce bunlar mı sizin dediğiniz mi? bilgisayarım ethernet kablosu ile bağlı o yüzden sadece telefon tablet laptop gibi cihazların yüksek almasını istiyorum.

ASUS RT-AX52 Pro bu ile bir de mercusys MR80X bunu gördüm. Sizce bunlar mı sizin dediğiniz mi? Bilgisayarım Ethernet kablosu ile bağlı o yüzden sadece telefon tablet laptop gibi cihazların yüksek almasını istiyorum.

Xiaomi AX3000T'den bahsediyorum ben. OpenWrt desteği olduğu için buffer bloat gibi bir sorunda yaşamazsın.

Router ve WiFi işini GigaFiber'de ayırmayı tavsiye ediyorum ben hep.

Router olarak herhangi bir bilgisayara veya mini bilgisayara OpenWRT kurun. SQM (cake algoritması ile) ve PPPoE kullanırken size 1000 Mbps'de A+ bufferbloat sonucu verir.

Ondan sonra istediğiniz WiFi cihazını kullanın size kalmış. AP modunda çalışacak bu. Tek görevi WiFi AP olmak.

Router normalde tek routing görevi görmeli. Ama piyasada artık router diyince router+switch+ap olarak geçiyor. Bunlar şahsen simetrik GigaFiber'de yeterli değil. Veya çok pahalı model almanız gerekiyor. 15 bin TL üstü modeller.

Tamamdır sizin dediğinizi alıyorum teşekkür ederim.
Modemden uzak yerde sizin hızınız yine düşük olucak verdikleri modem eğer çokta düşük güçte değilse sizin, Wifi Extendera ihtiyacınız var daha çok. Bende Vodafone Fiber 200 mbit kullanıyorum NOKİA g240wc olması lazım modem fena değil ama genişletici ile 190 alabiliyorum 10-12 metreden yoksa 70-80 geliyordu hız.