Hocma bende şu an TP-Link Archer AX23 v2.0 ve HG255s var docker yerine sanal makineye OpenWrt kurup SQM vesaire yapacağım ama bana harici Ethernet lazım değil mi bir WAN bir de TP-Link'e AP modunda gidecek.
Ayrı konu açın hocam. Kurulumu daha detaylı yazın ona göre yardımcı olurum. Bu arkadaşın konusuna karıştırmıyalım :D

Router ve Wi-Fi işini GigaFiber'de ayırmayı tavsiye ediyorum ben hep.

Router olarak herhangi bir bilgisayara veya mini bilgisayara OpenWrt kurun. SQM (cake algoritması ile) ve PPPoE kullanırken size 1000 Mbps'de a+ bufferbloat sonucu verir.

Ondan sonra istediğiniz Wi-Fi cihazını kullanın size kalmış. AP modunda çalışacak bu. Tek görevi Wi-Fi AP olmak.

Router normalde tek routing görevi görmeli. Ama piyasada artık router deyince router+Switch+AP olarak geçiyor. Bunlar şahsen simetrik GigaFiber'de yeterli değil. Veya çok pahalı model almanız gerekiyor. 15 bin TL üstü modeller.

Router satın almadan nasıl mümkün oluyor bahsettiğiniz şey? Pek bilgim yok bu konularda fakat ben de OpenWrt'den faydalanmak istiyorum. 1000 megabit TurkNet GigaFiber'e uygun router bulamıyorum çok pahalılar. Bunu uygulayabilen en düzgün router bile en az 7 binden başlıyor maalesef. Bahsettiğiniz şey sanal makine tarzında bir bilgisayar üzerinden yapıp o bilgisayarı feda etmek gibi bir şey mi? Cevaplarsanız çok sevinirim, sırf bu yüzden uygun router almak için 200 megabit fiber internete geçmeyi düşünüyorum.