TurkNet GigaFiber'i kendi ONT'sini iptal edip 2.5 gigabit portlu ONT ile deneyen var mı?
Telekom ile Turknet aynı konfigüreleri kullanıyor nerdeyse. Turknet daha yoğun Zyxel ve ZTE OLT kullanıyor sadece. Telekom'da olduysa Turknette de sıkıntı çıkarmaz, O5 Layer'e gelince IP alır, kullanırsın. Superonline kullanan birini bulamadım, onda da deneyeceğim SOL'den şüpheleniyorum. Ya L2'de ya da L3 kaynaklı IP alamayacak bence :hehehe:

Telekom ile TurkNet aynı konfigüreleri kullanıyor neredeyse. TurkNet daha yoğun ZyXEL ve ZTE olt kullanıyor sadece. Telekom'da olduysa TurkNet'te de sıkıntı çıkarmaz, O5 Layer'e gelince IP alır, kullanırsın. Superonline kullanan birini bulamadım, onda da deneyeceğim Sol'den şüpheleniyorum. Ya l2'de ya da L3 kaynaklı IP alamayacak bence :hehehe:

SFP konusunu okudum TurkNet evet genellikle ZTE kullanıyor aslında marka fark etmiyor konfigurasyon önemli evimde şu an sol 1000MBPS kullanıyorum ONT Nokia saha Alcatel, elimde şu an 2.5 port ONT var.

1000002122.webp

Fakat sol farklı bir doğrulama kullanıyor olt ile ONT arasında bir dosya gönderimi oluyor gibi gözüküyor sanırım bu dosyada acs server aracılığıyla sağlanıyor ONT üzerinde cwmp var yani biraz zor ama rehberde Superonline ile bir kişi bağlanmayı başarmış fakat sanırım bölgesel bir doğrulama farklılığı var, daha çok TurkNet için merak ediyorum 20 hafta sonra gelecekmiş bakalım amacım 50 Mbps fazla alabilmek değil içimdeki merakı gidermek uğraşmak için daha çok :)

Son düzenleyen: Moderatör:
SFP konusunu okudum TurkNet evet genellikle ZTE kullanıyor aslında marka fark etmiyor konfigurasyon önemli evimde şu an sol 1000MBPS kullanıyorum ONT Nokia saha Alcatel, elimde şu an 2.5 port ONT var.

Eki Görüntüle 100218

Fakat sol farklı bir doğrulama kullanıyor olt ile ONT arasında bir dosya gönderimi oluyor gibi gözüküyor sanırım bu dosyada acs server aracılığıyla sağlanıyor ONT üzerinde cwmp var yani biraz zor ama rehberde Superonline ile bir kişi bağlanmayı başarmış fakat sanırım bölgesel bir doğrulama farklılığı var, daha çok TurkNet için merak ediyorum 20 hafta sonra gelecekmiş bakalım amacım 50 Mbps fazla alabilmek değil içimdeki merakı gidermek uğraşmak için daha çok :)
Eğer SOL'de deneyen varsa, başarılı olduysa yüzde 30 şans daha artar. Ben yüzde 5, 10 civarı oluru öngörüyordum. SOL kullanıcılarının bir çok bölgeden deneme yapması gerekli, o zaman anlayabiliriz esasında. Ancak TurkNet tarafında sıkıntı olmaz. Nerdeyse birebir Telekom ile aynı. Önceden farklı marka ONT bile takamıyorlardı, bu sonradan değişti. Artık OLT isterse Nokia olsun her marka ONT takabiliyorlar T.T ve Turknet tarafında.