TurkNet GigaFiber vs Turk Telekom SFP-GPON İnternet Hızı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 13367
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 246

13367

Uzman
Makaleler
1
Bugün SFP elime ulaştı tanıdık kayıt ettiremedi oltye, fwsiz aldığım için 1 saat uğraşıp root FW attıktan sonra, kendim Config edip doğrulamayı başardım.

Sonuçlar:
Türk Telekom:

TurkNet GigaFiber:

GigaFiber'de sonuçlar oldukça iyileşti gibi. Türk Telekom için SFP almıştım fakat TurkNet'te kullanacak gibiyim

TürkNet daha iyi sonuç vermiş üstüne. Türk Telekom 1050 Mbps verirken TürkNet direkt 1250 Mbps'lik profil atıyormuş. Sayenizde öğrenmiş olduk.

Sadece şunu anlamadım ping 0 ms dikkatimi çekti. Nasıl oldu bu?

TurkNet daha iyi sonuç vermiş üstüne. Türk Telekom 1050 Mbps verirken TurkNet direkt 1250 Mbps'lik profil atıyormuş. Sayenizde öğrenmiş olduk.

Evet, ayrıca TT Nokia saha olduğu için Nokia SFP almıştım, TurkNet ZyXEL sahadada kayıt oldu.

0 gecikme değil olamazda zaten, Speedtest milisaniye cinsinden gösterdiği için 0 gözüküyor, 0.45ms gecikme alıyorum yani 45μs mikron saniye oluyor.

Evet, ayrıca TT Nokia saha olduğu için Nokia SFP almıştım, TurkNet ZyXEL sahadada kayıt oldu.
TT için gelen şey TürkNet'de bayağı stabil çalışmış. Biz TürkNet'den razıyız.

Evet biliyorum hocam da onu 0 görünce şaşırdım bayağı. Dediğiniz gibi hiçbir zaman tam 0 gecikme olmaz. En fazla 0'a yakın olabilir. Güzel günlerde kullanın valla hocam. Adınıza sevindim.

Tebrik ederim, hız farklarının nedeni ISP’lerin belirlediği santral hızın farklı olması. Router olarak ne kullandınız?

Tebrik ederim, hız farklarının nedeni ISP'lerin belirlediği santral hızın farklı olması. Router olarak ne kullandınız?

MikroTik rb5009/n
Bu arada PPPoE hangi bant genişliği girersem gireyim değişmiyor, mesela 100Mbps yazdım azalmadı aynı hız. Sahada kısıtlanıyor

Hocam, merhabalar. Ben de TurkNet kullanıyorum. Zyxel için girdiğiniz bilgileri benimle paylaşır mısınız? Hiçbir şekilde sorunu çözemedim. O2-O4 arası gidip geliyor, birkaç kere O5 gördüm fakat sabit kalmadı.

TTNET uyandı galiba bende kıstı interneti 1300 lerde alırken artık 1010 mbps geçmiyor artık

MikroTik rb5009/n
Bu arada PPPoE hangi bant genişliği girersem gireyim değişmiyor, mesela 100Mbps yazdım azalmadı aynı hız. Sahada kısıtlanıyor
türk telekom için sfp ile bağlantı yapmak ping değerlerini düşürüyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…