13367

Uzman
Makaleler
1
Bugün SFP elime ulaştı tanıdık kayıt ettiremedi oltye, fwsiz aldığım için 1 saat uğraşıp root FW attıktan sonra, kendim Config edip doğrulamayı başardım.

1000003839.webp

Sonuçlar:
Türk Telekom:

1000003837.webp

TurkNet GigaFiber:

1000003836.webp

GigaFiber'de sonuçlar oldukça iyileşti gibi. Türk Telekom için SFP almıştım fakat TurkNet'te kullanacak gibiyim :hehehe:

Bugün SFP elime ulaştı tanıdık kayıt ettiremedi oltye, fwsiz aldığım için 1 saat uğraşıp root FW attıktan sonra, kendim Config edip doğrulamayı başardım.

Eki Görüntüle 116240

Sonuçlar:
Türk Telekom:

Eki Görüntüle 116237

TurkNet GigaFiber:

Eki Görüntüle 116238

GigaFiber'de sonuçlar oldukça iyileşti gibi. Türk Telekom için SFP almıştım fakat TurkNet'te kullanacak gibiyim :hehehe:
TürkNet daha iyi sonuç vermiş üstüne. Türk Telekom 1050 Mbps verirken TürkNet direkt 1250 Mbps'lik profil atıyormuş. Sayenizde öğrenmiş olduk. :D

Sadece şunu anlamadım ping 0 ms dikkatimi çekti. Nasıl oldu bu?

TurkNet daha iyi sonuç vermiş üstüne. Türk Telekom 1050 Mbps verirken TurkNet direkt 1250 Mbps'lik profil atıyormuş. Sayenizde öğrenmiş olduk. :D

Evet, ayrıca TT Nokia saha olduğu için Nokia SFP almıştım, TurkNet ZyXEL sahadada kayıt oldu.

:hehehe: 0 gecikme değil olamazda zaten, Speedtest milisaniye cinsinden gösterdiği için 0 gözüküyor, 0.45ms gecikme alıyorum yani 45μs mikron saniye oluyor.

Evet, ayrıca TT Nokia saha olduğu için Nokia SFP almıştım, TurkNet ZyXEL sahadada kayıt oldu.
TT için gelen şey TürkNet'de bayağı stabil çalışmış. Biz TürkNet'den razıyız. :hehehe:

:hehehe: 0 gecikme değil olamazda zaten, Speedtest milisaniye cinsinden gösterdiği için 0 gözüküyor, 0.45ms gecikme alıyorum yani 45μs mikron saniye oluyor.
Evet biliyorum hocam da onu 0 görünce şaşırdım bayağı. Dediğiniz gibi hiçbir zaman tam 0 gecikme olmaz. En fazla 0'a yakın olabilir. Güzel günlerde kullanın valla hocam. Adınıza sevindim. :D

Eki Görüntüle 116240

Sonuçlar:
Türk Telekom:

Eki Görüntüle 116237

TurkNet GigaFiber:

Eki Görüntüle 116238

Tebrik ederim, hız farklarının nedeni ISP’lerin belirlediği santral hızın farklı olması. Router olarak ne kullandınız?

Hocam, merhabalar. Ben de TurkNet kullanıyorum. Zyxel için girdiğiniz bilgileri benimle paylaşır mısınız? Hiçbir şekilde sorunu çözemedim. O2-O4 arası gidip geliyor, birkaç kere O5 gördüm fakat sabit kalmadı.