İlkay Demir

Uzman
Merhaba arkadaşlar,
Dün Antalya'daki fırtına sırasında sanırım hattıma yıldırım isabet etti ve modemim kullanılamaz hale geldi.
TurkNet kullanıyorum ve bağlantım TT altyapısı üzerinden geliyor ancak hat oldukça dengesiz. Bazı modemlerde fec hataları birikince bağlantı sürekli kopuyor, kimi modeller ise bu sorunlara rağmen uzun süre stabil çalışabiliyor. Bu yüzden dayanıklı ve bu hataları tolere edebilen bir modem arayışındayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Daha önce Keenetic kullanıyordum ve genel olarak memnundum; fakat son aldığım cihazda hız sorunları yaşadım. Şu anda yedek olarak elimde bulunan ZyXEL VMG8623-T50B modelini kullanıyordum ve bir problemle karşılaşmamıştım ancak yıldırım ile patlamış oldu.

Kesin bir bütçem yok ancak çok pahalı olmaması iyi olacaktır. Bu şartlarda sizce hangi modemi tercih etmeliyim?

Merhaba arkadaşlar,
Dün Antalya'daki fırtına sırasında sanırım hattıma yıldırım isabet etti ve modemim kullanılamaz hale geldi.
TurkNet kullanıyorum ve bağlantım TT altyapısı üzerinden geliyor ancak hat oldukça dengesiz. Bazı modemlerde fec hataları birikince bağlantı sürekli kopuyor, kimi modeller ise bu sorunlara rağmen uzun süre stabil çalışabiliyor. Bu yüzden dayanıklı ve bu hataları tolere edebilen bir modem arayışındayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Daha önce Keenetic kullanıyordum ve genel olarak memnundum; fakat son aldığım cihazda hız sorunları yaşadım. Şu anda yedek olarak elimde bulunan ZyXEL VMG8623-T50B modelini kullanıyordum ve bir problemle karşılaşmamıştım ancak yıldırım ile patlamış oldu.

Kesin bir bütçem yok ancak çok pahalı olmaması iyi olacaktır. Bu şartlarda sizce hangi modemi tercih etmeliyim?
- TP-Link Archer VR600: Stabil bağlantı sağlar ve FEC hatalarını iyi tolere etme yeteneğine sahiptir. Uygun fiyatlı ve performanslı bir modemdir.

- D-Link DSL-3670L: Düşük maliyetli, dayanıklı bir seçenek olup hem ADSL hem de VDSL desteği sunar. FEC hata yönetimi oldukça iyidir.

- Keenetic Extra DSL: Daha önce Keenetic kullandığınız için aşina olabilirsiniz. İyi performans, dayanıklılık ve kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çeker. Sorun yaşadığınız cihazdan farklı bir model denemeniz faydalı olabilir.

- Zyxel VMG8924: Zyxel'in bir üst modeli olup dayanıklılık ve performans konusunda iyidir. Yıldırım gibi ani gerilim dalgalanmalarına karşı korumalı olması önemli bir avantajdır.

- Netgear D7000 Nighthawk: Yüksek performans sunan bir modemdir. FEC hatalarını tolere etme konusunda etkilidir ve genel olarak kullanıcılar tarafından beğenilmektedir.

Bu modellerden birini seçerken, genel olarak kullanıcı yorumlarını ve teknik özelliklerini incelemenizi öneririm. Hem fiyat hem de performans açısından dengeli bir çözüm bulmanız mümkün.