TurkNet modem IP alamıyor

MrSunlock

Üyecik
Herkese selamlar.

Yaşadığım yerde Türk Telekom harici bir altyapı yok. Ne yazık ki o da 16 Mb'e kadar destekliyor ama ancak 7-8 Mb civarında download, 0,5 Mb civarında upload hızı alabiliyorum. ISS olarak TürkNet kullanıyorum.

Fiber gelme ihtimaline karşı sık sık TürkNet'in sitesinden altyapı kontrolü yaparım. 21 Temmuz'da yaptığım kontrolde 35 Mb'e kadar download yazdığını görünce umutlanıp aradım. Bir yanlışlık olabileceğini, altyapımın 16 Mb'e kadar desteklediğini söylediler. "Tamam, ben ona da razıyım." deyip durumu anlattım.

İşteyken aradılar, tanımsal güncelleme yaptıklarını, modemi kapatıp açınca hızımın düzeleceğini söylediler. Eve gelince yaptım ama modemin internet ışığı yanmadı. Durumu tekrar aktardım, modemimin kurulumunu yapmamı söylediler.

Yapmama rağmen durum düzelmedi. Bu süreçte her aradığımda ya kurulumu yanlış yaptığımı, ya bina tesisatında problem olduğunu ya da modemimin arızalı olduğunu söylediler. Önceleri defalarca yaptığım bir işlem olduğu için kurulumu yanlış yapmadığımı düşünüyorum. Dairemde 2 adet internet hattı var. Sanırım bina tesisatı problemli olsa diğer internetim de çalışmazdı diye düşünüyorum.

O yüzden internetten TP-Link TD-W9970 aldım ama sonuç değişmedi. Kendilerine durumu yine bildirdim, yine aynı süreçleri yaşadık. En sonunda 2 Mayıs'ta Türk Telekom saha ekiplerini yönlendirdiler. Arkadaşlar geldiğinde, modemi internetten aldığım için arızalı olabileceğini söylediler ve yanlarında getirdikleri bir modemle kurulum yaptılar. En sonunda port problemi olduğunu, portu değiştirdiklerini söylediler ki kurulum yaptıkları modemde internet ışığı yanınca "tamam" dedim.

Bu sefer gidip mağazadan TP-Link Archer VR300 satın aldım. Getirip kurduğumda durum yine aynı. O günden beri TürkNet'i her aradığımda kurulumu yanlış yaptığımı söylüyorlar. Uzun oldu, kusuruma bakmayın ama artık ne yapacağımı bilmiyorum. Fikri olan, yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekibin getirdiği modemde herhangi bir VLAN konfigürasyonu var mı?

Ekibin getirdiği modemde herhangi bir VLAN konfigürasyonu var mı?
Açıkçası bilmiyorum. Geldiler, port değiştirdiklerini düzeldiğini söylediler ve gittiler.

18. gün itibariyle Türknet ile ilişkimi bitirdim. Çözemedikleri gibi düzenli olarak bütün hatayı kullanıcıya yıkmaya çalışan bu firmayı umarım bir daha kullanmak zorunda kalmam. Konuyu nasıl kapatabilirim bilmiyorum ama moderatörlerden yardımcı olabilecek biri var mı? Boşu boşuna yer kaplamasın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…