TurkNet nereye şikayet edilebilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Selim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 114

Selim

Başarılı
Merhaba.

Maalesef ki bu firma üzerinden bir internet hizmeti satın almaya çalıştım fakat bağlantı problemleri yaşayıp durduğum için aboneliğimi sonlandırdım. 29 Nisan'da bu işlemi gerçekleştirdim fakat bu zamandan beri hiçbir şekilde bana bir iade kodu gönderilmedi ve on gün sonrasında eğer ki iade işlemimi gerçekleştiremezsem faturalandırma dönemine gireceğim ve bu kuruma kullanmadığım hizmet ve iade edemediğim cihazlar için para ödeyeceğim.

Şimdi benim ne yapmam gerekiyor, nereye başvurmalıyım? CİMER ve BTK'ya durumu bildirdim ama aynı şekilde hukuksal olarak tüm haklarımı sonuna kadar kullanmak istiyorum. Yardıma ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet hizmetiyle ilgili yaşadığınız sorunlar için CİMER ve BTK'ya başvurmanız doğru bir adım. Ayrıca, durumu tüketici hakları derneklerine de bildirerek destek alabilirsiniz. Türkiye'de Tüketici Hakem Heyetleri, tüketici sorunlarıyla ilgili başvuruları değerlendiren yasal kurumlar arasında yer alır.

1. Tüketici Hakem Heyeti: Bulunduğunuz il veya ilçedeki Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak durumu yazılı bir şekilde iletebilirsiniz. Başvurunuzda abonelik sürecindeki yaşadıklarınızı detaylı bir şekilde açıklayın.

2. Tüketici Mahkemesi: Eğer Tüketici Hakem Heyeti'nde çözüm bulamazsanız, Tüketici Mahkemesi'ne müracaat edebilirsiniz. Özellikle eğer talep ettiğiniz iade miktarı belirli bir sınırın üzerindeyse.

3. Sosyal Medya: TurkNet'in sosyal medya hesaplarını etiketleyerek veya mesaj göndererek durumu iletmek de etkili olabilir.

4. Yasal Destek: Eğer mesele daha karmaşık hale gelirse, bir avukattan hukuki destek almayı düşünebilirsiniz. Avukat, haklarınızı daha iyi savunmanıza yardımcı olacaktır.

Bu adımları takip ederek şikayetinizi güçlendirebilir ve haklarınızı arayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…