Kablo çeken ekiplerinin hepsi çok iyi ekip olmayabiliyor. Bazen çok uğraştırıyorlar. Bina içinde doğalgaz borusuna sarıp çekmişlerdi. İptal ettirdik baya uğraştım bu konuda. Dışarıdan dairelere delik delip de çekmişler bir daire itiraz edip kabloyu sökmüştü. Bir keresinde uzun merdivenleri yoktu adam neredeyse düşüyordu. Neyse öyle böyle dışarıdan kablo çektirdik şu an iyi. Geçen bir kesinti oldu. Kendi altyapıları olmasına rağmen saatlerce internet gelmedi.
Bir de gigafiber aldıktan sonra eski Telekom altyapısına Turknette geçemiyorsunuz. Direk Turknetten çıkmanız lazım yani.
Ben yıllardır Türknet kullanıyorum. Gigafiber mevzusu dışında hiçbir şikayetim olmadı. Gigafibere geçişte 15 gün internetsiz kaldım. Gelen ekip kutu var sanıyor yok diyoruz gidiyorlar başka ekip geliyor kutu var diye geliyorlar kutu yine yok
Birkaç ay böyle kutu var yok diye gidip geldiler
Ekipler arası iletişim çok kötü yani.
Binaya kadar kablo çekmişler kabloda içeriye kadar girecek mesafeyi bırakmamışlar. Ek yapılamayacağı için komple kablolar birkaç kez sökülüp takıldı. Dışarıdan sıfır kablo çekmekte epey uğraştırıcı bir durum. En yakın olabilecek kutudan çekmeye çalışıyorlar. Merdivenlerle tek tek kablolar çekiliyor. Karşı tarafta ise daha büyük sıkıntı. Üstte yüksek yerde kablo varsa oraya kablo atmaya falan çalışıyorlar. Yan yana bina aralarında mesafe varsa o da sıkıntı olabiliyor.
Valla öyle böyle çekildi umarım ileride sıkıntı olmaz. Mesela bir bina yıkılsa kablo gitti yani. Hop tekrar en baştan yeni kablo çekilmek zorunda. Bina inşaat halinde iken nasıl olacak peki?
Açıkçası lanet olsun 1000 gbps dedim bu süreçte. Keşke başvurmasaydım ama başvururken bunca şey yaşayacağımı bilmiyordum. Hatta bir ara telekoma geçmeyi düşündüm. Artık iyice bunalmıştım. Sonra hallettiler.
Eski telekom hattında iken birden internetim gitmişti. Ne yaptıysam olmuyor. Meğerse daha gigafiber kabloları çekilmeden kutu bile yokken beni gigafibere geçirmişler gibi hattımı kapatmışlar muhtemelen. Telekom ekipleri yeni modem getirdiler onlar bile şaşırdı. İlk kez böyle sadece modem getiriyoruz dediler. Yine olmadı tabi. Sonradan Turknetten eleman geldi ONT cihazı da getirdi. Bir şekilde hallettiler. Yani komple devre numaram değişti o derece saçmalık yaşadım.
Uzun süredir memnun olup alıştığım için belki de bu kadar çektim. Turknet uzun süre önce kullanıcı dostu hizmetler yaptı. Tek fiyat, sınırsız kota, uygun fiyat gibi. Ama gigafiber işinde çok acemi ve amatörce davrandıklarını gördüm.
Tekrar benzer şeyler yaşatmazlarsa aynen devam edeceğim. Yaşatırlarsa artık direk telekoma geçerim. Daha fazla çekecek halim yok. Parası neyse veririm.