Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
2-3 gündür sürekli kopmalar yaşadığımdan talepler oluşturduğum için TurkNet'ten arandım bugün.
Net uzmanı olduğunu iddia eden biri bana telefonda “Şu an 96 Mbps bir hız alıyorsunuz. Bu hız altyapınızı bakır olduğundan zorladığı için sürekli kopma yaşıyorsunuz, bu kopmaların önüne geçebilmek adına hızınızı 80'e sabitleyebiliriz.” dedi aynen bu şekilde.
Millenicom kampanyası çıktı karşıma aynı gün. Bilgi almak için aradım sordum bunu da söyledim yalan dediler.
Bu gerçek mi, doğru mu yani? TurkNet harici önerebileceğiniz bir ISS var mı?
Deneyerek ne kaybedeceksin? Çok yıllar önce bende de 30 hızda düşme oluyordu mesafe yüzündne 16'da sabitlemişlerdi filan öyle devam ettim bir süre sonra düzeldi.
Deneyerek ne kaybedeceksin? Çok yıllar önce bende de 30 hızda düşme oluyordu mesafe yüzündne 16'da sabitlemişlerdi filan öyle devam ettim bir süre sonra düzeldi.
Yani bir şey kaybetmekten değil de sonuçta para öpüyoruz. Bazen yüklemeler yapıyorum benden 30-40 dakika alabilir her yükleme ve indirmede 2 Mbps falan fark edecek ne de olsa.
İş yerinde sürekli olarak internet kopmaları yaşıyordum aynı yaşadığın durumu bana da teklif ettiler, 100 Mbps VDSL altyapı kullanıyorum, fazlasıyla 100 Mbps üstü destekleyen hatta yavaş indirmeler/kopmalar vs oluyordu. 70 Mbps'e çekelim deneyelim dediler bende tamam dedim, 70'e çektiler şu ana kadar kopma vs yaşamadım.
Evde ki internet ve iş yerindeki internetim 100 Mbps fazla destekliyor ama canım ülkem 100 Mbps kullanmama izin bile vermiyorlar sağ olsun. VDSL kullanmaktan yığıldık senelerdir.
Gerçek. DSL hatta sorgularda gösterilen değerleri stabil almak imkansız gibi bir şey.
Başka firma aynı hat üzerinden hizmet verecek. Tekrar kopacak. Düşürme teklifi verecek kadar akıllı biriyle karşılaşana kadar tekrar arayacak veya zaten bildiğiniz için düşürün diyeceksiniz ve düşürmeyi anlayacak kadar akıllı biriyle karşılaşanakadar tekrar arayacaksınız.
Kaderinizi kabullenin.
Hat değerlerinizi paylaşırsanız daha rahat konuşulabilir ama o bile çok kesin değil. Bazı durumlarda kopmaması gerekirken koptuğu oluyor, daha fazla güvenli aralık bırakmak gerekiyor.
Yani bende anlamadım. Şimdi Millenicom almayacak olma sebebim de ulaşamadıkları için Whatsapp üzerinden yazmaları. Elini veren kolunu kaptırıyor sanıyorum.
2-3 gündür sürekli kopmalar yaşadığımdan talepler oluşturduğum için TurkNet'ten arandım bugün.
Net uzmanı olduğunu iddia eden biri bana telefonda “Şu an 96 Mbps bir hız alıyorsunuz. Bu hız altyapınızı bakır olduğundan zorladığı için sürekli kopma yaşıyorsunuz, bu kopmaların önüne geçebilmek adına hızınızı 80'e sabitleyebiliriz.” dedi aynen bu şekilde.
Millenicom kampanyası çıktı karşıma aynı gün. Bilgi almak için aradım sordum bunu da söyledim yalan dediler.
Bu gerçek mi, doğru mu yani? TurkNet harici önerebileceğiniz bir ISS var mı?
Bina girişindeki servis sağlayıcı kutusundan evinize gelen kabloların sinyali (SNR değeri) zayıf olduğundan (ki zaten belirtmişler bakır kablo olduğunu) hızı sabitlemek işe yarayabilir. Ben de 2-3 yıl öyle kullanmıştım sonrasında gigafiber altyapı gelince rahatladım. Türknet'in sayfasında ''gigafiber istiyorum'' sekmesinden form doldurup altyapınızı güçlendirmeyi talep edin, şirket uygun görürse gelip altyapıyı güncelliyor.
Bina girişindeki servis sağlayıcı kutusundan evinize gelen kabloların sinyali zayıf olduğundan (ki zaten belirtmişler bakır kablo olduğunu) hızı sabitlemek işe yarayabilir. Ben de 2-3 yıl öyle kullanmıştım sonrasında gigafiber altyapı gelince rahatladım. Türknet'in sayfasında ''gigafiber istiyorum'' sekmesinden form doldurup altyapınızı güçlendirmeyi talep edin, şirket uygun görürse gelip altyapıyı güncelliyor.
Hocam bizim binada altyapı yok hemen karşı binadan çektik kabloları bilgileri dahilinde. İstanbul’un göbeğinde bu rezilliği yaşıyoruz hemde. Binada altyapı yok.