TurkNet ve Netspeed farklı hız değerleri

Makaleler
9
TurkNet zamından sonra Netspeed geçmeyi düşünüyordum ama garip bir şey fark ettim.

TurkNet ile sorgu yaptığımda 100 Mbps download ve 8 Mbps'e upload çıkıyor ama Speedtest yaptığımda sonuç şu.

Bir de Netspeed sorgusuna bakalım.

Burada ise 200 Mbps.

Anlamadığım şey TurkNet bilerek mi hız kesiyor? Upload neden normalden fazla? Yoksa Netspeed geçmem için bilerek mi yüksek gösteriyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Netspeed verebileceği maksimum değeri veriyor. Son sıkıntılı olaylar dışında ping değerleri de mükemmel. Ben de 50 mbps pakete rağmen 55 mbps download ve 14 mbps upload alıyorum. Ayrıca TT upload hızlarını da arttırdığı için çok güzel durumda şu an.

İbrahim hoca söylemiş zaten. Firmaların TT ile yaptığı anlaşmaya baglıdır.
Anlamadığım şey TurkNet bilerek mi hız kesiyor? Upload neden normalden fazla? Yoksa Netspeed geçmem için bilerek mi yüksek gösteriyor?
Hayır, sitede yazan upload hızı tek paket uygulaması yüzünden düşük tutuluyor. Bana göre saçmalık. Netspeed ise bilerek yüksek hız göstermiyor. Toptan tarafında yapılan anlaşmaya göre paketler belirlenir. FTTH için 200Mbps'e kadar anlaşmaları var anlamına gelir.

TurkNet ile TT bu şekilde anlaşmıştır. Kiralama bedelleri vs. düşünüldüğünde gayet normal geliyor. Mesela ben TTelekom fiber altyapı ile Comnet 500 Mbit alıyorum. 630/50 çıkıyor sonuçlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…