Bir sızıntı haberi var biliyorsunuz. Kesin doğruysa eğer bütün bilgileri anladım tamam ama loglar ile ne yapılabilir? Bir yerde böyle şeyler yazanlar olmuş o loglar sayesinde mevcut kullanılan mail vs. üyelikler alınabilir gibi yani böyle bir şey mümkün olabilir mi? Her yerde şifre değişimine gerek var mı?
Log dediğiniz şey girdiğiniz site geçmişi mi? Site geçmişi görülebilir ama içeride ne yaptığınız ne giriş bilgisini kullandığınız veyahut hangi sayfada olduğunuzun görülebilmesi mümkün değil.
Veri sızıntıları konusunda yapılması en kolay, en eğlenceli ve en erişilebilir olan tehlike genelde şantaj ve tehdit oluyor. Bu duruma aileniz katılıyor, sevdikleriniz katılıyor veya çevrenizden insanlar. Bu sebeple de intihar olayları kaçınılmaz oluyor.
Turknet sızıntısının niş olmasının sebebi sanırım veri setinde seri no'ların yer alması. Çoğu panelde seri no pek göremeyiz. Buna önlem almak içinde kimlik yenilemesi yapılabilir, çünkü kimlik kartı yenilenince seri no'da değişiyor.
Sadece girdiğiniz sitenin adını görebilirler. Onun dışında yaptığınız tıklamalar ve klavye işlemleri gözükmez. Bence asıl büyük sorun kimlik bilgilerimizin seri numarasının da elden gitmesi. Bir bakmışsın Türkiye'nin diğer ucunda YKS sınavına giriyorsun...
Kimlik bilgilerini sadece sen yazdığın zaman mı çekip alıyorlar sence? Muhtemelen bedavadan bir Telegram kanalında bile kimlik bilgilerin dolaşıyordur. Seri numarasını altyapıdan çekmişler işte, asıl sorun seri numarası.
Bu arada haberiniz olsun kimlik yenileme ile seri numara değişiyor. Bunun için son 6 ayda çekilmiş bir fotoğraf lazım. Bir de az bir fiyatı var mesela PTT'ye gidip ödeme yapacaksınız. Ücret gayet uygun.
Kimlik bilgilerini yükleyerek interneti bağlatıyorsun. Ön ve arka yüzünü sistemlerine yüklüyorsun. Hatta sanal bankacılık üzerinden e-Devlet'e geçiş yapıyorsun. Gerisini sen düşün.
TurkNet kullanan büyük kurumsallar için sorun olmuştur, tüm sistemleri statik IP, whitelist ve VPN üzerine olduğu için firewall olsa bile sızılabilir. Bende TurkNet kullanıcısıyım ayrılmadım, statik IP iptal edip tekrar tanımlattım.
T.C. Sızıntısı önemli değil zaten adını soyadını bildiğin herkesi 5 liralık panel ile buluyorsun. e-Devlet sunucularını gecekonduda barındırıyor
TurkNet kullanan büyük kurumsallar için sorun olmuştur, tüm sistemleri statik IP, whitelist ve VPN üzerine olduğu için firewall olsa bile sızılabilir. Bende TurkNet kullanıcısıyım ayrılmadım, statik IP iptal edip tekrar tanımlattım.
T.C. Sızıntısı önemli değil zaten adını soyadını bildiğin herkesi 5 liralık panel ile buluyorsun. e-Devlet sunucularını gecekonduda barındırıyor