Evet auth ONT kimlik bilgisi doğrulama için, fakat xgs için kullanılan ONT authu seninkinden farkı oluyor mantıken.
Mesela sen aynı fiberden geliyorsa nasıl xgs kullanamıyorum diyorsan xgs ve GPON ge kartları farklı kartlar bu yüzden kimlik doğrulama bilgileride farklı.
Çok teşekkür ediyorum hocam bilgilendirmeniz için sağ olun, var olun.
Son olarak combo var ise TurkNet'ten xgs için auth bilgilerini talep edebilir miyim yoksa biz sana 1 gigabitlik paket sattık otur oturduğun yerde mi derler? Veya sitelerinde yazmasa bile bunu aşmak veya istemek artık kurumsala mı giriyor farklı paketler farklı ücretler falan?
Bir de yanlış hatırlamıyorsam binamda Türk Telekom fiberi de vardı onun dışında tam emin değilim herhangi ortak proje yürütüyorlar mı ama çok yakınımda kablo net kutusu vardı dediğim gibi TT ile ortak kullanıyor olabilirler mi çok bir fikrim yok.
Sizce bu operatörlerden gigabiti aşan hızlar alma şansım var mıdır yoksa yine işler kurumsala mı kayıyor?
Bir de hocam yalan olmasın size söylemek istedim benim bir hocam vardı. Ben bu işi yaklaşık 2 sene önce ilk defa ondan duymuştum. Kendisinin de TurkNet kullandığını söylemişti evindeki cihazına uzaktan bağlanıp Speedtest ile 2.4K download göstermişti 1.1k falan upload hatırlıyorum.
Tabii ben de merak ile sormuştum işte nasıl yaptınız veya kurumsal paket mi diye söylememişti. Ben forumlardan araştırayım o zaman dedim o zamanlar forumlarda da olmadığını söylemişti ben de bulamamıştım zaten biraz daha yeni popülerleşti galiba.
Ama bunların yanında bana cihazının kablosuz olduğu için bu hızı aldığını kablolu bağlantı yaptığı cihazın 8K download verdiğini söylemişti inanmadım o an.
Şimdiki bilgimle gözümle gördüğüm bana gösterdiği değerlere bakarak değerler de uyduğu için GPON sınırlamalarına GPON diyorum da bir yandan 8K dedi bizi dümenden kandırdı mı bilmiyorum artık sizin bir tahmininiz var mıdır? Demem o ki belki xgs sahadır ama combo olan sahalarda da muhtemlen GPON ONT veriyorlardir diye düşünüyorum hem maaliyet hem de bandı daraltmamak açısından. İzmir'de de bir sahanın tamamıyla bu kadar yeni bir teknoloji olan xgs ile donatılmış olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Ama yani yazlığa döndüm internet hizmetimi sonlandırdım orada da 2 senedir sürekli aklımı kurcalıyor bu 8K yeni başlıkları görünce ben de bunun bir arkasına düşmek istedim anlattığım olaya bir yorumunuz varsa duymak çok isterim.@GigA man.