TurkNet'ten Superonline'a geçiş süreci nasıl oluyor?

At0m

Gelişen
TurkNet 100 Mbps kullanıcısıyım ancak hattımda devamlı kesintiler yaşıyorum ekstra olarak IPTV kullanıyorum ancak IPTV linkine iki defa istek attığımda isteğim gitmiyor ve geri dönüş alamıyorum yani kısacası IPTV düzgün bir şekilde çalışmıyor. Binada Turkcell Superonline'ın altyapısı olduğunu fark ettim sorgulattığımda 1000 Mbps'e kadar internet alabileceğimi öğrendim ancak belli başlı sorularım var:
  1. TurkNet sanırım Superonline'a göre daha özgür bir ortam sağlıyor yani Superonline'da sansür olayının çok daha fazla olduğunu duydum bu konuda bilgilendirilmeye ihtiyacım var.
  2. Superonline da IPTV kullanırken herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?
  3. Modem olarak kendi modemimi kendim alıp kurma şansım var mı yoksa onların verdiği modemi mi kullanmamız gerekiyor?
  4. Superonline vadettiği değerleri gerçekten sağlıyor mu?
  5. Superonline da kesintiler nasıl yani Türk Telekom altyapısı kullanmadığı için daha düzgün bir internet vadediyor mu?
  6. TurkNet GigaFiber'e kendim geçmek istesem bunu nasıl sağlayabilirim bütün binaya değil sadece kendi evime çekmelerini sağlamak istiyorum.
Bunları merak ediyorum yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Farklı altyapı olduğu için bir süre internetsiz kalabilirsin. Önce TürkNet aboneliğin iptal olacak, sonra Superonline ekibi kuruluma gelecek. Eğer aynı altyapı kullanan bir ISS'ye geçmiş olsaydın sadece geçiş esnasında modemin kapanıp açılacaktı.

1. Evet TürkNet genel olarak gelen yasakları en son uyguluyor, DNS engelleme gibi bir durumu da olmadığı için yasaklanan sitelere sadece DNS değiştirerek girebiliyorsun. Superonline DNS değişimini engelliyordu yanlış hatırlamıyorsam.
2. Bilgim yok
3. Kendi modemini kullanabilirsin, getirdikleri modemi kullanmak zorunda değilsin ama o modemde kullanıcı adı şifren kayıtlı olduğu için reset attığında kuruluma gerek kalmıyor.
4. Bilgim yok
5. Bilgim yok
6. Mümkün olduğunu düşünmüyorum altyapıları mahalle mahalle, ya da site için özel olarak çekiyorlar. Tek bir daireye altyapı çekmezler.

1. Evet, sansür uyguluyorlar ve bu yüzden kullanım amaçlarınıza göre Superonline'ı tercih etmelisiniz.
2. Genel olarak sorun çıkarmıyor. Saha da temsilcilik yaptığım dönemler müşterilerimin çoğunluğu IPTV kullanıyordu.
3. Kendi modemini kullanabilirsin ancak öncelikle kurulum ekibinin gelip şirket modemini takıp internet bağlantını sağlaması gerekiyor. Daha sonrasında kendi modemini ilgili videoya bakarak kurabilirsin.
4. Evet, fiber altyapısında (Superonline'ın verdiği modemler haricinde) sorunsuz bir şekilde paket hızlarına ulaşabiliyorsunuz.
5. Çok sık kesinti olmuyor. Planlı çalışma olacağı zaman haber verilir veya OIM'de bilgilendiriliyor olmanız gerekiyor.
6. Turknet'in altyapı çekebilmesi için öncelik binada kaçak kat olmaması ve hane sakinlerinin hepsinin internet kullanıyor olması gerekiyor.
Çarşı içinde bir yerde değilseniz elbet bir gün altyapıyı çekerler ancak şu sürede kesin yaparlar diyemeyiz. @At0m

Kullanım amaçlarımdan birisi siber güvenlik konularıyla ilgileniyorum bu tarz işlemlerde kullanırken sıkıntı yaşar mıyım bunlarıda merak ediyorum ve şu anda Turknette sorun yaşamıyorum bu konularda ancak IPTV kullanımında baya sorun yaşıyorum bu konularda da yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

Warp'ı yasaklamışlardı. Daha neler yasaklandı bilmiyorum ancak karar sizin.
IPTV kullanmadığım için pek bir yorum yapamam ama gigabit hızlarda takılma donma yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…