Şimdi olay şu: Yukarıda bir sürü cihaz var, o yüzden kablo ile uğraşmak istemiyorum. Yani sadece bilgisayara kablo çekip, verim artırmaya çalışmıyorum hocalar. Benim demek istediğim PS5 var, tablet var, PC var, telefonlar var; hepsinin çekim kalitesini artırmaya yönelik bir şey düşünüyorum. Absürt fiyatlara sıcak bakmıyorum doğal olarak. Ben sadece çekim kuvvetini ve internet hızını bir miktar daha artırmak istiyorum. Yoksa Wi-Fi üzerinden 800-900 Mb alayım gibi ütopik beklentilerim yok tabii.

Şimdi olay şu: Yukarıda bir sürü cihaz var, o yüzden kablo ile uğraşmak istemiyorum. Yani sadece bilgisayara kablo çekip, verim artırmaya çalışmıyorum hocalar. Benim demek istediğim PS5 var, tablet var, PC var, telefonlar var; hepsinin çekim kalitesini artırmaya yönelik bir şey düşünüyorum. Absürt fiyatlara sıcak bakmıyorum doğal olarak. Ben sadece çekim kuvvetini ve internet hızını bir miktar daha artırmak istiyorum. Yoksa Wi-Fi üzerinden 800-900 MB alayım gibi ütopik beklentilerim yok tabii.

En mantıklısı yukarı 1 tane kablo çıkarıp mesh ya da AP yapmak. Şu anki modem/router modeliniz nedir?

Bu arada cihaz budur. Çeksin diye tam ortalayıp hol kısmına ekledim modemi.

WhatsApp Image 2026-06-06 at 20.00.16.webp

Bu yöntem menzili ve internet hızını artırır mı bir miktar hocam? Zxhn F1611a modeli modem.

@kompetankedi

Şöyle hocam, eğer yukarı 1 adet CAT6 kablo çıkarırsanız üst katı şu anki router halleder, alt katta B230 fazla fazla yeter. Eğer asıl önemli cihazlar üst katta ise tam tersi, B230'u AP yapın.

Turkstat ile görüştüm, sinyal güncelleyecekler falan dediler ama bakalım. Yani hemen yan odada bile 400 MB göremiyorum zaten.

Sorun router kaynaklı görünüyor hocam PPPoE giriş bilgileriniz var mı elinizde.

Şöyle hocam, eğer yukarı 1 adet CAT6 kablo çıkarırsanız üst katı şu anki router halleder, alt katta B230 fazla fazla yeter. Eğer asıl önemli cihazlar üst katta ise tam tersi, B230'u AP yapın.

Sorun router kaynaklı görünüyor hocam PPPoE giriş bilgileriniz var mı elinizde.

Nereden bulunuyor hocam o bilgiler? Bakayım.