Türksat Kablonet mağduriyeti

urws

Başarılı
Yer
İstanbul / Fatih
Merhaba, iyi sosyaller, iyi haftalar dilerim herkese. 2017'den beri evimizde Kablonet ve KabloTV paketini kullanmaktaydık. 9 yıllık sürecimizi kötü bir deneyimle noktalandırdık; bunun hakkında biraz konuşmak istiyorum.

Öncelikle, 27 Ağustos'tan beri İstanbul Fatih'te ikamet ettiğim evimde ne internet ne de televizyon yayınımız vardı. Kablonet sağ olsun, dün itibarıyla aboneliğimizi taahhüt cayma bedelini ödeyerek noktalandırdım ve ardından Turknet'e geçtim. Çağ atladım diyebilirim; insanları oyalayarak bekleten Türksat firmasından gerçekten çok çektim. Kurtulduğum için mutluyum.

Televizyonu da ya çanak ya da Türk Telekom ile halletmeyi düşünüyorum. Birinci önceliğim internetti; onu da Turknet ile çözdüm diyebilirim. 100 Mbps'ten GigaFiber'e geçtim, çağ atladım diyebilirim. Biraz içimi dökmek istedim. Bayağı kötü bir tecrübeydi; Türksat benim için. Umarım başka mağdur olanlar da bir an önce kurtulabilir. Sorunun fiber optik kablo arızası olduğunu söyleyerek bizi oyaladılar; meğer bu aylarca sürebilecek bir işlemmiş. Bunu öğrenir öğrenmez iptal ettim; kablo cam kaplama olduğu için bütün tesisatı yeniden yapıyorlarmış, çok garip.

Ben de ise tam tersi şekilde sürekli kopmalar ve yüksek fiyata VDSL hizmeti ile uğraşıyordum. Birkaç yıl Turknet kullandıktan sonra Kablonet Fiber'e geçmek çok iyi geldi. Benim için tek eksi yanı DPI, biraz da taahhüt muhabbeti diyebilirim. Turknet'in en iyi artılarından biri.

Tabii Turknet Gigafiber çekse muhtemelen onu tercih ederdim. Hayırlı olsun.

Kablonet'te DPI sorunu mu var?

Çok teşekkür ederim hocam.

Öncelikle hayırlı olsun. O kabloyu değiştirmek bina güzergahına göre değişiklik gösterebilir ama aylarca sürecek bir işlem değil. Size söylenilen neydi?

Öncelikle hayırlı olsun. O kabloyu değiştirmek bina güzergahına göre değişiklik gösterebilir ama aylarca sürecek bir işlem değil. Size söylenilen neydi?

Bize söylenilen 27 Ağustos'tan beri her aradığımızda annem, babam ve ben olmak üzere her aradığımızda sorunun en kısa süre içerisinde çözüleceğine dair bir telesekreter kaydı ardından müşteri hizmetlerine bağlandığımda ekiplerimiz ilgileniyor. 27 Ağustos'tan beri bunu dinliyorduk, artık bıktık. İptal ettik en sonunda. İnternette başka bir forumda bu tesisatın cam kablo olduğu için tesisatın baştan inşa edileceğine dair bir bilgi aldım. O yüzden direkt iptal edip Turknet'e başvuru yaptım. Dün bugün gelip bağladılar. Türksat'ın KabloTV cihazını ve modemini iade edeceğim, arayacaklar. Onlar da şu an baktığımda hala televizyonumda yayınları yok, gelecek gibi de durmuyor. Genel bir arıza olduğunu söylüyor müşteri hizmetleri. Her seferinde arıza kaydınızı aldık diyorlar, bazen de genel arıza çözüldü, size ekip yönlendiriyoruz diyorlar. Ardından ekip gelecekken genel arıza olduğu için ekip arıza bölgesine gidiyor deniliyor. Böyle garip garip bir oyalama vari bir süreç yaşadık. Gerçekten berbat bir deneyimdi Türksat. Şu 2 haftadır yaşadıklarımızın dışında zaten 2-3 günlük kesintiler harici bir problemimiz olmadı. 100 Mbps bana yetiyordu fakat şu an Turknet GigaFiber'le internet anlamında çağ atladım diyebilirim. Ama şunu söylemeliyim ki Türksat müşteri hizmetleri oyalamaya yönelik, başından savarcasına artık davrandığı için gelse bile zaten iptal edecektik.

Hayırlı olsun. Bende tersine geçiş yaptım. Zaten GigaFiber varsa her türlü en iyisi odur. Turknetteydim fiyatlar anormal artmıştı yıllık ödemiştik gene sordular kabul etmedim. Kablonet'e geçtim. VDSL'den 60 Mbit indirme alıyordum şimdi DOCSIS ile 200 alıyorum. Başlarda internet gidiyordu modemin ışıkları donuyordu hatta fişe tak çıkar 5 kez sonrasında düzeliyordu. Sonra araştırdım ki adaptördenmiş az volt veriyormuş sahte adaptör veriyorlarmış. Ona uygun olanı aldım o zamandır 1 kez bile gitmedi internet.

Çok ama çok teşekkür ederim, size de hayırlı olsun hocam. Umarım ikimize de güle güle kullanmak nasip olur diyelim.

Anladım. Görmeden bir şey demeyeyim, ama pano kaynaklı bir sorun yaşamış olabilirsiniz. Her neyse, yeni internetinizi güle güle kullanmanız dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…