Hakan52542

Uzman
Selam,
Erzurum'da Türk Telekom kullanıyorum ve şu an ping değerlerim şöyle:

• Erzurum sunucusuna: 5 ms.
  • İstanbul sunucusuna: 22 ms.

Türk Telekom şu an 50 Mbps VDSL hız sunuyor. Kablonet (Türksat) ise 1000 Mbps'ye kadar hız veriyor. Altyapıları farklı, bu yüzden Kablonet'e geçmeyi düşünüyorum ama ping değeri nasıl olur, biraz kararsızım.

Sormak istediğim şeyler:
  1. Kablonet'e geçersem ping değerim artar mı? Şu an Türk Telekom'la İstanbul sunucusuna 22 ms alıyorum. Kablonet'te durum nasıl olur, ping artar mı?
  2. Türksat Kablonet ile altyapı farkı gözle görülür mü? İki altyapı arasında ping farkı olur mu?
  3. Çatıdan gelen kabloların etkisi nedir? Kablonet'te çatıdan koaksiyel kabloyla internet çekiliyor. Bu bağlantı pingimi artırır mı?

Bu konularda deneyimi olan varsa, gerçekten yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Selam,
Erzurum'da Türk Telekom kullanıyorum ve şu an ping değerlerim şöyle:

• Erzurum sunucusuna: 5 ms.
  • İstanbul sunucusuna: 22 ms.

Türk Telekom şu an 50 Mbps VDSL hız sunuyor. Kablonet (Türksat) ise 1000 Mbps'ye kadar hız veriyor. Altyapıları farklı, bu yüzden Kablonet'e geçmeyi düşünüyorum ama ping değeri nasıl olur, biraz kararsızım.

Sormak istediğim şeyler:
  1. Kablonet'e geçersem ping değerim artar mı? Şu an Türk Telekom'la İstanbul sunucusuna 22 ms alıyorum. Kablonet'te durum nasıl olur, ping artar mı?
  2. Türksat Kablonet ile altyapı farkı gözle görülür mü? İki altyapı arasında ping farkı olur mu?
  3. Çatıdan gelen kabloların etkisi nedir? Kablonet'te çatıdan koaksiyel kabloyla internet çekiliyor. Bu bağlantı pingimi artırır mı?

Bu konularda deneyimi olan varsa, gerçekten yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Fiber daha stabildir.

Çatı ne alaka? Ping artabilir veya azalabilir belli olmaz denemeden ama su var Kablonet varken Türk Telekom kullanmazdim. Kablonet'in tek kusuru 1-2 ayda bir bakima giriyor sunuculari ve internetin 2 saat boyuncs gelmiyor cok sinir bozucu. Ne zaman arasam bakım yapiliyor ne zaman gelecegi bellk degil diyorlardi.

Aynı durumdaydım sizinle. Telekom 50 veriyodu fakat 1000 çok cazip geldi gözüme. 5-6 ping artışı için değer diye düşünüyorum. Ayrıca koaksiyel kablo sadece 100 e kadar verebiliyor diye biliyorum. Şu an düz Kablonet 1000 fiber var evimde.

Çatı ne alaka? Ping artabilir veya azalabilir belli olmaz den
Ekran görüntüsü 2025-04-14 152155.webp
emeden ama su var Kablonet varken Türk Telekom kullanmazdim. Kablonet'in tek kusuru 1-2 ayda bir bakima giriyor sunuculari ve internetin 2 saat boyuncs gelmiyor cok sinir bozucu. Ne zaman arasam bakım yapiliyor ne zaman gelecegi bellk degil diyorlardi.

Türk Telekom kulalnyıorum şu an Kablonet'e geçiş yapacagım internet kutusu şu şekil çatıda bundan bahsetmiştim.

Türk Telekom kulalnyıorum şu an Kablonet'e geçiş yapacagım internet kutusu şu şekil çatıda bundan bahsetmiştim.

1000mbps Fiber işte :)
DOCSIS yani koaksiyel değil.
Fiber her zaman daha stabildir, 2-3ms artsa bile bağlantın fiber olduğu için VDSL'e kıyasla daha stabil ve sıfır kayıp olacaktır.

Oha xd Genel olarak girise konulur bu. Torpilli insanlari ise alinca ortaya bu sonuç cikiyor iste.

Aslında daha kolay yukarıdan aşağıya :) Ev yüksek değilse ve girişte alan yoksa çatıya yerleştirmek hiçbir sorun teşkil etmez. Genellikle yüksek olmayan ve direk ile fiber taşınan yerlerde uygulanıyor.