Neden doğrusu bu değil peki? Bende öğreneyim ne sorun oluşuyormuş
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Bu kutuların nemden , yagmurdan ve yildirim gibi seylerden uzak durmasi gerekir. Dis etkenlerden en korunakli yer bina girisleridir.Neden doğrusu bu değil peki? Bende öğreneyim ne sorun oluşuyormuş![]()
Hakan52542
Uzman
1000MBPS fiber işte
DOCSIS yani koaksiyel değil.
Fiber her zaman daha stabildir, 2-3ms artsa bile bağlantın fiber olduğu için VDSL'e kıyasla daha stabil ve sıfır kayıp olacaktır.
Peki bu durumda daha iyi internetim olacağından dolayı pingin düşmesi gerekmiyor mi çok umurumda değil aslında 5 ms falan da merakımdan soruyorum.
Bu kutuların nemden, yagmurdan ve yildirim gibi seylerden uzak durmasi gerekir. Dis etkenlerden en korunakli yer bina girisleridir.
Oturduğum apartmanın çatısında sadece bu yok ki merkezi televizyon sisteminin santrali de orada asansörün devreleri falanda orada güvenli olmasa oraya koycaklarını sanmıyorum.
Bu kutuların nemden, yagmurdan ve yildirim gibi seylerden uzak durmasi gerekir. Dis etkenlerden en korunakli yer bina girisleridir.
Genellikle nem veya sudan etkilenmesi zor. Bizim binada 4 yıldır Telekom girişte fakat tam çeşmenin yanında, apartman yıkamacısı her pazar ıslatıyor

Saha ekipleri genellikle en kolay yolu seçer o kadar dikkat etmezler.
Bilemiyorum neden oyle yaptiklarini fakat televizyon sistemi genelde catiya cikmadan hemen koridora kurulur. Neden boyle bir sey yapmislar sizin binaya ilginc zamani gelince hepsi bozulacaktir.Peki bu durumda daha iyi internetim olacağından dolayı pingin düşmesi gerekmiyor mi çok umurumda değil aslında 5 ms falan da merakımdan soruyorum.
Oturduğum apartmanın çatısında sadece bu yok ki merkezi televizyon sisteminin santrali de orada asansörün devreleri falanda orada güvenli olmasa oraya koycaklarını sanmıyorum.
Peki bu durumda daha iyi internetim olacağından dolayı pingin düşmesi gerekmiyor mi çok umurumda değil aslında 5 ms falan da merakımdan soruyorum.
5ms hiçbir şey asıl seni etkileyen bağlantı stabilitesidir. Mesela VDSL'de 1ms al, fiberde 30 al yine de daha iyi.
Çünkü VDSL elektrikle iletilir ve mesafeye bağlı kayıp ve parazit oluşur stabil olmaz.
Docsis ve koaksiyel farkli anlamlar. Docsis bir standardin adi. Kablonet calisma mantigi bulunan sokaga kadar yani panosuna kadar fiberle gelir evlere ise koaksiyel kablo ile dagitilir koaksiyel kablo televizyon anteni kablosuna cok benziyor.1000mbps Fiber işte
DOCSIS yani koaksiyel değil.
Fiber her zaman daha stabildir, 2-3ms artsa bile bağlantın fiber olduğu için VDSL'e kıyasla daha stabil ve sıfır kayıp olacaktır.
Yuksektedir. Bence o su deydirmeye devam ederse internetsiz kalabilirsiniz 1 ay falan. xdGenellikle nem veya sudan etkilenmesi zor. Bizim binada 4 yıldır Telekom girişte fakat tam çeşmenin yanında, apartman yıkamacısı her pazar ıslatıyor
Canepe
Uzman
Kutular ve soketler sudan etkilenir mi hocam? Keşfetime çıkan yabancı videolarda aşağıdaki fotoğrafta yer alan ek kutularının içi vs. su dolmuş olabiliyor. Bu durum etkiliyor mu?Genellikle nem veya sudan etkilenmesi zor. Bizim binada 4 yıldır Telekom girişte fakat tam çeşmenin yanında, apartman yıkamacısı her pazar ıslatıyor
DOCSIS ve koaksiyel farkli anlamlar. DOCSIS bir standardin adi. Kablonet calisma mantigi bulunan sokaga kadar yani panosuna kadar fiberle gelir evlere ise koaksiyel kablo ile dagitilir koaksiyel kablo televizyon anteni kablosuna cok benziyor.
Yuksektedir. Bence o su deydirmeye devam ederse internetsiz kalabilirsiniz 1 ay falan. xd
Yok koaksiyel derken radyo ile alıp binaya dağıtan olarak dedim, DOCSIS evet dairelere koaksiyel ile gidiyor.
bildiğin çeşmenin dibinde yere yakın yani, 4 yıldır aynı şekilde. O dolaplar zaten kapağı kapalı olduğu sürece içine su almıyor. Dairelere obk çıkışı kapağın altında.Nem ise hiçbir şey yapmaz çünkü pasif ağda hiçbir metal veya terleyecek bir şey yok.
Kutular ve soketler sudan etkilenir mi hocam? Keşfetime çıkan yabancı videolarda aşağıdaki fotoğrafta yer alan ek kutularının içi vs. su dolmuş olabiliyor. Bu durum etkiliyor mu?
Eki Görüntüle 140634
Resimdeki yer altı eki, bilmiyorum içine hiç su dolduğunu görmedim genellikle jelli oluyor zaten.
Fakat içinde su dolu olması iyi bir şey değil.
Hakan52542
Uzman
Yok koaksiyel derken radyo ile alıp binaya dağıtan olarak dedim, DOCSIS evet dairelere koaksiyel ile gidiyor.
bildiğin çeşmenin dibinde yere yakın yani, 4 yıldır aynı şekilde. O dolaplar zaten kapağı kapalı olduğu sürece içine su almıyor. Dairelere obk çıkışı kapağın altında.
Nem ise hiçbir şey yapmaz çünkü pasif ağda hiçbir metal veya terleyecek bir şey yok.
Resimdeki yer altı eki, bilmiyorum içine hiç su dolduğunu görmedim genellikle jelli oluyor zaten.
Fakat içinde su dolu olması iyi bir şey değil.
1000 Mbps'i tam olarak alabilir miyim çünkü forumun başlarında birisi şöyle yazmıştı " ayrıca koaksiyel kablo sadece 100'e kadar verebiliyor diye biliyorum." bu doğru mu yoksa yanlış bir bilgi mi?