1000 Mbps'i tam olarak alabilir miyim çünkü forumun başlarında birisi şöyle yazmıştı " ayrıca koaksiyel kablo sadece 100'e kadar verebiliyor diye biliyorum." bu doğru mu yoksa yanlış bir bilgi mi?

Binanda Türksat hem fiber hem de DOCSIS var.
Fiber kullanırsan evet 940 civarı alırsın.
DOCSIS kullanırsan Max 100 fakat 80-90 gelir genellikle.

@ProfTech bu arada çatıda olması evet montaj kolaylığı sağlıyor fakat çatı kapalı bir alan olduğu için nem birikmesi fazla olur.
Çok fazla nem kapalı ortamda iyi değil.
Yanlış anlama altyapılar hakkında tartışmayı ve bilgiyi seviyorum :hehehe:

Son düzenleme:

@ProfTech bu arada çatıda olması evet montaj kolaylığı sağlıyor fakat çatı kapalı bir alan olduğu için nem birikmesi fazla olur.
Çok fazla nem zamanla plastiği çürütür.
Evet aynen oyle olur. xd

Çok fazla nem kapalı ortamda iyi değil.

Şu yüzden çatıya koymuş olabilirler çatıdan her daireye gelen direk merkezi uydu sistemi kabloları var evin girişinin sag üst kısımda oradan kablo verebilirler. Boş boru da var orada giriş kata koyup duvarları delip kablo cekmektense bu daha mantıklı gibi.

Şu yüzden çatıya koymuş olabilirler çatıdan her daireye gelen direk merkezi uydu sistemi kabloları var evin girişinin sag üst kısımda oradan kablo verebilirler. Boş boru da var orada giriş kata koyup duvarları delip kablo cekmektense bu daha mantıklı gibi.

aslında inceye girmesek uzun yıllar pek sorun olmaz.
ekip en kolay yolu seçmiştir, bina şaft sistemi yukarıdan aşağıyadır.
Arkadaşla sağlıklı olup olmamasına baktık.

Ben şöyle bilgi vereyim.

Superonline 1000 mbit kullanmaktayım. 60 ping alıyorum yurtdışına, komşum VDSL 50 megabit TTnet kullanıyor 40 ping alıyor. İnternet hızının ping ile alakası olmuyor. Tamamen altyapı veya firmalar ile alakalı. Bir komşunuzdan test yapın bence.