Yer
LOCAL KFC
Geçtiğimiz günlerde tutunsepeti58.com adlı siteden kendime Küba purosu, arkadaşıma da Vozol siparişi verdim. Baştan belirteyim; herhangi bir reklam veya siteyi övme amacıyla yazmıyorum, sadece yaşadığım ve mağdur olduğum deneyimi paylaşmak istedim.

Çevremdeki tekeller Romeo y Julieta No. 2’nin tekine yaklaşık 2.200 TL fiyat verince, sitede 5’li Robustos paketini 1.500 TL’ye gördüm ve sipariş verdim. No. 2 zaten stokta yoktu, ben de bunu deneyeyim dedim. Açıkçası fiyatından şüphelenmem gerekirdi ama o an fazla üzerinde durmadım.

Sipariş geldiğinde Vozol’u sorguladık ve kontrol ettik; sahteliğine dair herhangi bir şey göremedik. Puroyu içmeye başladığımda ise tadı ve genel kalitesi bana garip geldi. Sarımı çok iyi değildi, sürekli ağzıma tütün parçaları geliyordu ve daha önce içtiğim purolarla aynı hissi vermiyordu.

Bunun üzerine siteye tekrar girip ürüne baktığımda, ayrıca “replika purolar” diye bir bölüm olduğunu ve aldığım ürünün burada yer aldığını fark ettim. Açıkçası şaşırdım çünkü satın alırken bunun replika olduğunu anlamamıştım. Ben ürüne normal puro kategorisinden ulaşmıştım. Replika ürünleri görebilmek için ana sayfadaki ilgili bölüme özellikle girmeniz gerekiyor. Ürün sayfasında ise benim dikkatimi çekecek şekilde açık bir “replika” ibaresi hatırlamıyorum.

Sitenin replika kategorisi dışında sattığı diğer puroları denemedim. Bu nedenle onların orijinalliği hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Aynı siparişte aldığımız Vozol’da bir sorun göremedik; benim yaşadığım problem tamamen puroyla ilgili.

Bir daha buradan alışveriş yapar mıyım? Açıkçası zor durumda kalmadıkça pek düşünmüyorum. Diğer ürünleri deneyip tekrar para riske atmak istemem. En azından replika olan ürünlerin kendi sayfasında, kolayca görülebilecek şekilde “replika” olduğunun ayrıca belirtilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sadece ayrı bir kategoriye koymak bana yeterince açık gelmedi.

Türkiye’de güvenilir şekilde puro alabileceğim çok fazla yer de bilmiyorum. Yaşadığım ilçede puro satan başka bir yer var; bundan sonra oradaki ürünlere bakmayı düşünüyorum.

Kısacası benim deneyimim bu şekilde. Alışveriş yapmayı düşünenlerin bilgisi olsun. Ben ürünün replika olduğunu satın alırken değil, tadı ve kalitesinden şüphelenip siteyi sonradan tekrar kontrol ettiğimde fark ettim. Ürünün kenarına veyahut da başlığına hiçbir şekilde replika diye belirtilmemişti.

Bu deneyim kesinlikle bir reklam veya tanıtım değildir. Parasını bizzat kendim ödedim aldım ki mağdur oldum üstüne. Alacak insanları uyarı niteliğindedir. Resmi olmayan yerlerden tütün satışı yasal değildir. zaten sitede yasal değil muhtemelen.

4733 sayılı Kanun, Madde 8/5-(k):

Tütün mamullerinin tüketicilere internet, telefon, televizyon, faks veya posta yoluyla sipariş yöntemiyle satılması yasaktır.

İnternetten satış yapılması hâlinde idari para cezası uygulanabilir ve siteye erişim engellenebilir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260829_030921.webp
    Screenshot_20260829_030921.webp
    452,2 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_20260829_030909.webp
    Screenshot_20260829_030909.webp
    822,8 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_20260829_030851.webp
    Screenshot_20260829_030851.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20260829_030843.webp
    Screenshot_20260829_030843.webp
    840,9 KB · Görüntüleme: 25
Bence bu konuda asıl ilginç olan şey elektronik sigara nın ülkemizde satışının yasak olması. Sigara serbest ama elektronik sigara yasak. Ama el altından satılıyor. Yasal olarak satılsa vergisi alınsa (alkol ve sigara gibi) daha iyi olmaz mı. Hem bu sayede millet bir şey alırken merdiven altı mı felan bilebilir bu sayede. Örnek vermek gerekirse vozol bir nedir arkadaş, kim nerede üretiyor nasıl bu kadar popüler oldu ? Çok saçma bir ortam var ülkemizde. İster istemez bu ürünleri ülkeye kaçak sokanlara destek mi var gibi şeyler aklıma gelmiyor değil.
Not : Elektronik sigara içenlere 2 tavsiyem var. 1 mentollü ürünleri sakın kullanmayın çok sakat şeyler. Bakınız Juul mentol meselesi.
2 ağız kuruluğu hissettiğiniz zaman diş eti sorunlarına da hazır olun. Bu yüzden alışkanlık haline getirin her 1 puf ta 1 yudum sıvı tüketin. Yoksa uzun vadede ağız içi kuruluğu ağız florasında değişiklik ve nihayetinde diş eti çekilmesi olur.

Bende bu site olmasada başka bir siteden yaptığım alışverişten bir anekdot vereyim. Bundan yaklaşık 2 ay önce malboro double fusion hastasıydım. Fakat o gün bulunduğum yerdeki tütüncülerde malboro double fusion kalmamıştı. E en yakın tütüncüde çok uzakta olunca bende internetten bu tip bir siteden 1 karton sipariş ettim.

...Kargo elime ulaşmadı :D. Siteden alışverişi yaptıktan 1 gün sonra siteye engel geldi ve öylece verdiğim parayla kaldım. Siz siz olun bu tip sitelerden asla ama asla alışveriş yapmayın.

Sigara ve tütün ürünleri sağlığa zararlıdır. Lütfen tüketmeyiniz, o güzelim ciğerlerinizi öldürmeyiniz.

Bence bu konuda asıl ilginç olan şey elektronik sigaranın ülkemizde satışının yasak olması. Sigara serbest ama elektronik sigara yasak. Ama el altından satılıyor. Yasal olarak satılsa vergisi alınsa (alkol ve sigara gibi) daha iyi olmaz mı? Hem bu sayede millet bir şey alırken merdiven altı mı falan bilebilir bu sayede. Örnek vermek gerekirse Vozol bir nedir arkadaş, kim nerede üretiyor nasıl bu kadar popüler oldu? Çok saçma bir ortam var ülkemizde. İster istemez bu ürünleri ülkeye kaçak sokanlara destek mi var gibi şeyler aklıma gelmiyor değil.
Not: Elektronik sigara içenlere 2 tavsiyem var. 1 mentollü ürünleri sakın kullanmayın çok sakat şeyler. Bakınız Juul mentol meselesi.
2 ağız kuruluğu hissettiğiniz zaman diş eti sorunlarına da hazır olun. Bu yüzden alışkanlık haline getirin her 1 puf ta 1 yudum sıvı tüketin. Yoksa uzun vadede ağız içi kuruluğu ağız florasında değişiklik ve nihayetinde diş eti çekilmesi olur.

Sigara çok daha az zararlı ve kısmen güvenilir. Ama elektronik sigaranın binbir türlü yolu var. Devlet uğraşmak istemiyor. Ayrıca ülkemizde üretimi yok, tesisi kur da anlaşma yap da oooo.

Sigara çok daha az zararlı ve kısmen güvenilir. Ama elektronik sigaranın binbir türlü yolu var. Devlet uğraşmak istemiyor. Ayrıca ülkemizde üretimi yok, tesisi kur da anlaşma yap da oooo.
Sigara içen biri olarak söylediğin şeyi iyice düşünerek söylemeni tavsiye ediyorum. Tütün yetişirken zararlı böceklerden korumak için atılna ilaçlar. Tüketme şekli (bir otu ve kağıdı yakarak dumanını ciğerine çekmek). Karşısında Bitkisel gliserin ve iqos ta nemli tütünü ıstıma var. Mantıklı düşünün bence. Dünya da satılan güvenli markalar var aynı sigara gibi ülkemizde sadece kaçak yollar olduğu için vozol gibi saçma sapan bir marka her yerde satılıyor.

Sigara içen biri olarak söylediğin şeyi iyice düşünerek söylemeni tavsiye ediyorum. Tütün yetişirken zararlı böceklerden korumak için atılna ilaçlar. Tüketme şekli (bir otu ve kağıdı yakarak dumanını ciğerine çekmek). Karşısında Bitkisel gliserin ve iqos ta nemli tütünü ıstıma var. Mantıklı düşünün bence. Dünya da satılan güvenli markalar var aynı sigara gibi ülkemizde sadece kaçak yollar olduğu için vozol gibi saçma sapan bir marka her yerde satılıyor.
Hayır üretmesi de zor değil ki. Pamuk var vg pg karışımını ısıtıyor ve buhar çıkartıyor. İçine de ince demir koyuyorsun direnç yapsın diye bu yani.

Sigarya kıyasla daha az zararlı diye biliyorum, ancak uzun vadede etkisi yani 50 60 yıl sonra ne olur bilmem. 2000lerde çıktı sonuçta.

Hayır üretmesi de zor değil ki. Pamuk var vg pg karışımını ısıtıyor ve buhar çıkartıyor. İçine de ince demir koyuyorsun direnç yapsın diye bu yani.

Sigarya kıyasla daha az zararlı diye biliyorum, ancak uzun vadede etkisi yani 50 60 yıl sonra ne olur bilmem. 2000'lerde çıktı sonuçta.

Çok daha zararlı bir şey puff. Sigaradan kat kat zararlı.
Ayrıca bunu içen adamın istekleri oluyor. Sigara sigara ana malzemesi belli tütün ve zehir işte, lakin puffun binbir türlü çeşidi var 2000'lik 5000'lik uzun ince yok kalın kısa sonra mangolu çift buz elmalı çilekli yani çeşit çok raflarda o kadar yer açılamaz. Ülkemizde hiçbir zaman puff bu sebeple yasal olamaz.