kalim_x

Başarılı
Son 4-5 yıldır televizyon kanallarında aşırı sayıda kötü haber var. Aslında televizyonu kapatıp sosyal medyayı da birkaç saat kullanmayınca sokağa çıktığım zaman (tamam, ekonomik zorluk var fakat) çok da "kan gövdeyi götürüyor" tarzında bir atmosferle karşılaşmıyorum. Sokakta milletin tek şikayeti "ekonomik zorluk var, geçinmek zor, iş bulmak zor, bulsan da maaş az" tarzında şikayetler. Ama bunun dışında TV kanallarındaki "şu facia yaşandı, şöyle kaza oldu, şu adam ortalığı taradı" tarzında olaylarla pek karşılaşmıyorum, sokakta gezerken veya çarşıda dolaşırken. Sizce (ekonomi haricinde) kötü haberlerin sayısı kasıtlı mı arttırılıyor, yoksa siz gerçek hayatta, sokakta dolaşırken, eskiye nazaran "facia da facia, dehşet de dehşet" tarzında haberlere canlı şahit oluyor musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
NOW haber izlerseniz tabii ki de sadece ekonomi ve hükümete sallamak için haber yapıyorlar. Evrenin en taraflı haber kanalı. Annem seviyor diye izliyorum ama yok, saçma sapan sürekli ekonomi, geçim sıkıntısı millete empoze etmeye çalışıyorlar. İnsanlar zaten bütün gün bu haltlarla uğraşırken akşam haberde yine aynı sıkıntılar var. Halkın duymak istediklerini söyleyerek haber yapıp dikkat çekmekten başka bir şey değil.

Başka haber kanallarına yönelin. Ben Show haber falan izliyorum.

NOW haber izlerseniz tabii ki de sadece ekonomi ve hükümete sallamak için haber yapıyorlar. Evrenin en taraflı haber kanalı. Annem seviyor diye izliyorum ama yok, saçma sapan sürekli ekonomi, geçim sıkıntısı millete empoze etmeye çalışıyorlar. İnsanlar zaten bütün gün bu haltlarla uğraşırken akşam haberde yine aynı sıkıntılar var. Halkın duymak istediklerini söyleyerek haber yapıp dikkat çekmekten başka bir şey değil.

Başka haber kanallarına yönelin. Ben Show haber falan izliyorum.
CNN, ATV, AHaber gibi haber kanalları da hükümetin yandaşlığını yapıyor. Dün İstanbul'a kar yağdığında CNN'de Ekrem İmamoğlu'nun İngiliz Büyükelçi ile konuşmasına kadar anlattılar. Televizyondan haber takip etmemek en mantıklısı.

CNN, ATV, AHaber gibi haber kanalları da hükümetin yandaşlığını yapıyor. Dün İstanbul'a kar yağdığında CNN'de Ekrem İmamoğlu'nun İngiliz Büyükelçi ile konuşmasına kadar anlattılar. Televizyondan haber takip etmemek en mantıklısı.
Hakikaten öyle. Her yerde bir taraflılık söz konusu.

Now haber izlerseniz tabii ki de sadece ekonomi ve hükümete sallamak için haber yapıyorlar. Evrenin en taraflı haber kanalı. Annem seviyor diye izliyorum ama yok, saçma sapan sürekli ekonomi, geçim sıkıntısı millete empoze etmeye çalışıyorlar. İnsanlar zaten bütün gün bu haltlarla uğraşırken akşam haberde yine aynı sıkıntılar var. Halkın duymak istediklerini söyleyerek haber yapıp dikkat çekmekten başka bir şey değil.

Başka haber kanallarına yönelin. Ben show haber falan izliyorum.

Haklısınız. Now haber doğruları söylüyor eyvallah ama sadece ülkedeki sıkıntıları yayınlayıp duruyorlar. Bu da "acaba hiç mi iyi bir şey yok?" sorusunu oluşturuyor. Ama şunu demem lazım. ATV, a haber, kanal D falan da izlesek bu sefer now haberdeki muhalif haberler yok ama cinayet haberleri falan çok ağır basıyor. Aslında demek istediğim de genel olarak buydu. İster muhalif ister iktidar yanlısı olsun her kanalda cinayet haberi var. Ben hatırlıyorum, bundan 10 sene 15 sene falan önce herhangi bir kanalı açtığınızda önce bir siyaset özeti yapılır, sonra o hafta o gün kötü neler olmuş onlar sıralanır sonra kafa dağıtmalık hoş haberler, anketler "Türk erkekleri çok kıskançmış ne dşünüyorsunuz?" "Türk kadınları çok zekiymiş ne düşünüyorsunuz?" falan tarzı esprili haberler vierlirdi, sonra eğer yaz mevismindeysek yaz haberleri verilir (denizden videolar, tatil haberleri falan) sonra mutlu mutlu haberleri kapatırdık. Fakat şu anda hangi kanalı açsam vahşet var.

Ülkende geçim sıkıntısı yok mu? Ülkende milyonlarca suçlu salınmıyor mu? Daha dün kafasına sıkıyorlar çocuğun. Normal bir halk olsa görür gözü açılır, bizde olunca "negatif haber."

Her haber kasıtlı yapılır, nasıl yandaş kanallarda ülke süper güç yolunda ilerliyorsa, hep pozitif yağlama yapılıyorsa bir haber kanalı da ülkenin genel akışını iyi kötü demeden haber yapabilir.

Maalesef Türkiye’de siyaseti tarafsız yapan bir kanal yok. İllaki bir tarafa yaklaşmak zorundalar; ya A partisine ya B partisine, yoksa yok olurlar. Bu yüzden haber izlemiyorum.