TVS Jupiter 125 VS Honda Activa 125

Alcheinz

Başarılı
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim iki motosiklet arasında kaldım Honda'ya daha sıcak bakıyorum çünkü aldıktan sonra parça sağlamlığı ve servis hizmeti açısından daha fazla güveniyorum.
Honda Türkiye'ye montaj edilmiş bir şekilde gelirken TVS parça halinde geliyor ve Türkiye'de montajlanıyor. Türkiye'de montajlanması kasasının belirli alanlarında yamukluk olmasına direksiyon çevirirken kablolara sürtmesine ve sele altındaki kabloların güzelce doğru yerlerine oturtulmaması gibi sorunlara yol açabiliyor ama genel olarak motorlar hemen hemen aynı özelliklerde ve TVS'yi kullandığımda hissiyatı çok hoşuma gitti. TVS 75.000 TL Honda ise 90.000 liraydı. Bugün TVS'nin fiyatı 64.000'e düştü ve birkaç günlük indirimmiş. Yani aradaki fark oldukça büyüdü. Sizlere sorum şu aranızda TVS kullanan servis açısından malzeme kalitesi açısından uzun süreli kullanımda bana ne gibi sorunlar çıkartabileceğini veya çıkartmayacağını sormak istiyorum. Bu konuda tecrübeli deneyim sahibi daha önce bu motorları kullanma şansı olanlar varsa iki motorda karşılaştırıp artı eksi yönlerini kendi yorumlarını katarak belirtirse ve hangisini tercih etmemi önerirse çok sevinirim.

Honda alın derim. TVS firması da Mondial bünyesinde gözüküyor. Bazen parça için uzun süre bekleyebilirsiniz. Honda zaten ikinci elde de en iyilerden. Bizde RTR 200 vardı. Yeğenim ufak bir kaza yapmıştı ve 2 aydan fazla parça beklemiştik.

Japon kalitesi Honda der geçerim.
Arkadaşlar elbette Japon kalitesinin, Honda markasının güvenilirliğini biliyorum fakat hani bu motorların nezdinde karşılaştırma yaptığımızda montaj dışında çok benzer motorlar gerçekten. Benim gönlüm de Honda'dan yana fakat arada 30.000 TL gibi bir fark var maalesef. Artısı ile eksisi ile konuşup ona göre karar almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…