Bütçe
125-160K

Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Selamlar,
Aklımda uzun zamandır Honda Monkey almak var ama manuel olması beni düşündürüyor. Boyum 1.49 m ve çok güçlü değilim. Bu yüzden hafif, alçak ve pratik bir model arıyorum.
Honda Dio gibi seçenekler hem yüksek geliyor hem de tasarımları hoşuma gitmiyor. Tam otomatik ve Monkey tarzında olan Honda Navi şu an bana en mantıklı seçenek gibi geldi. Bir de Monkey ruhunu taşıyan ama debriyajsız (yarı otomatik) olan Honda Dax 125 modeli var.

Sizin genel fikriniz nedir, hangisini önerirsiniz?

Navi tam otomatik olduğu için kullanım açısından en rahatı ama Dax’ın yanında biraz basit kalıyor. Monkey’nin görünüşünü sevip manuel istemiyorsan bence Dax daha mantıklı. Hem 125 cc motoru var hem de debriyaj derdi yok. Bütçe sıkıntı değilse Dax mantıklı olan hocam

Navi tam otomatik olduğu için kullanım açısından en rahatı ama Dax'ın yanında biraz basit kalıyor. Monkey'nin görünüşünü sevip manuel istemiyorsan bence dax daha mantıklı. Hem 125 CC motoru var hem de debriyaj derdi yok. Bütçe sıkıntı değilse dax mantıklı olan hocam.

Boy konusunda çok sıkıntı yaratır mı? Görünüş olarak dax dediğiniz gibi oldukça güzel ama işte. Bilemedim.

Boy konusunda çok büyük bir problem yaşayacağını sanmıyorum. Honda Dax 125’in sele yüksekliği 778 mm. Kâğıt üzerinde yüksek gibi görünse de Dax mini motosiklet sınıfında olduğu için birçok motosikletten daha kompakt hissettiriyor. Yine de imkan varsa satın almadan önce üzerine oturup denemeni tavsiye ederim. Ancak 1.49 boy için direkt elenir diyebileceğim bir model değil.

Boy konusunda çok büyük bir problem yaşayacağını sanmıyorum. Honda Dax 125’in sele yüksekliği 778 mm. Kâğıt üzerinde yüksek gibi görünse de Dax mini motosiklet sınıfında olduğu için birçok motosikletten daha kompakt hissettiriyor. Yine de imkan varsa satın almadan önce üzerine oturup denemeni tavsiye ederim. Ancak 1.49 boy için direkt elenir diyebileceğim bir model değil.
Teşekkürler, test edeceğim.
Monkey tam uyuyor işte ama manuel olması problem; bulabilirsem hem Dax hem de Navi modellerini deneyeceğim.