Bütçe
150.000 TL

Sxinar

Üstün
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Selam,

Şu an Arora Cappuccino motor sahibiyim ve yakın zamanda yükseltmek için motor bakıyorum.

Vitesli mi, scooter mı emin olamıyorum ama yaşadığım yerde trafik yok, yani dur-kalk da yok. Ayrıca bir yerden bir yere maksimum 20 km ve daha az.

Bunun için aklımda TVS Raider, Mondial Drift L, Bajaj Pulsar NS125 ve Honda CB125F var.

Aralarında en çok vitesli olarak en çok Drift L konusunda yakınım çünkü beğenmesem bile piyasası bol, en kötü yakın birine satarım. Ve en azından arka fren de disk ama Drift L özelinde CBS beni korkutuyor. Yaşadığım yerde yerleri sürekli suluyorlar, zaten kışın motoru kullanmayacağım, 4-5 ay en fazla kullanırım yılda.

Hangi motoru önerirsiniz?
Sıfır almayı düşünüyorum ama temiz gelirse 2. el olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aralarında en sağlamı Bajaj, az para koy Bajaj al derim ben, sanırım tipi 200'lükle aynı, bu yüzden bir tık ağır olabilir ama, bozulması zor bir motor, seni uzun yıllar götürür. Ben NS200 kullanıyorum 2.5 yıldır. 20k km'ye dayandı ve hergün 70km yol yapıyordum, yollar da şehirler arası yol gibi, virajlı inişli çıkışlı vs. Beni hiç bırakmadı yolda.

Aralarında en sağlamı Bajaj, az para koy Bajaj al derim ben, sanırım tipi 200'lükle aynı, bu yüzden bir tık ağır olabilir ama, bozulması zor bir motor, seni uzun yıllar götürür. Ben NS200 kullanıyorum 2.5 yıldır. 20k km'ye dayandı ve hergün 70km yol yapıyordum, yollar da şehirler arası yol gibi, virajlı inişli çıkışlı vs. Beni hiç bırakmadı yolda.
Aslında korktuğum sey dayanıklılık da değil motorumla frenlerden dolayı kaza yaptım ve ABS arıyorum.
Abs olmasa bile en azından Arka disk olmalı
Güncel motorum Arka Kampana ve tutmuyor yani durmayı zaten on yapar biliyorum ama arka yavaşlatmıyor Bile.

Bu arada uzun yıllar götürmesi benim için önemli değil tahmini 1-2 yıl içinde değiştiririm.

Aslında korktuğum sey dayanıklılık da değil motorumla frenlerden dolayı kaza yaptım ve ABS arıyorum.
Abs olmasa bile en azından Arka disk olmalı
Güncel motorum Arka Kampana ve tutmuyor yani durmayı zaten on yapar biliyorum ama arka yavaşlatmıyor Bile.
NS125'in yeni modellerinde ön de arka da ABS diye biliyorum.

Fiyat olarak en uygunu neyse onu al derim. Benim de cappucino motorum var yazın işe gidip gelmek için kullanıyorum ama aşırı sıkıntılı bir motor değiştirmek istemeni çok iyi anlıyorum. Fakat yaşadığın yerde yüksek kaliteye ihtiyaç yok gibi. Ucuzunu alırsın bakımlarını zamanında yaparsın yine uzunca zaman götürür. Bütçeni de zorlamamış olursun. Yazdığın motorların hiç biri kötü motor değil sonuçta.

Selam,

Şu an Arora Cappuccino motor sahibiyim ve yakın zamanda yükseltmek için motor bakıyorum.

Vitesli mi, scooter mı emin olamıyorum ama yaşadığım yerde trafik yok, yani dur-kalk da yok. Ayrıca bir yerden bir yere maksimum 20 km ve daha az.

Bunun için aklımda TVS Raider, Mondial Drift L, Bajaj Pulsar NS125 ve Honda CB125F var.

Aralarında en çok vitesli olarak en çok Drift L konusunda yakınım çünkü beğenmesem bile piyasası bol, en kötü yakın birine satarım. Ve en azından arka fren de disk ama Drift L özelinde CBS beni korkutuyor. Yaşadığım yerde yerleri sürekli suluyorlar, zaten kışın motoru kullanmayacağım, 4-5 ay en fazla kullanırım yılda.

Hangi motoru önerirsiniz?
Sıfır almayı düşünüyorum ama temiz gelirse 2. el olabilir.
Voge R125 sıfır olarak öneririm. 2. el olarak NS125 bence.

Bütçe sıkıntı değilse NS 125 ABS bakabilirsin hocam. Raider 125 yakın arkadaşımda var, güzel motor. Tek kroniği ekranındaki hız ve vites göstergesi ara ara sapıtıyor. Drift L alma bence, diğer 3 seçenek çok daha mantıklı. Ben de aynı seçenekleri düşündüm ama NS125 sıfırı biraz pahalı, o kadar çıkabilirsem NS200 düşünüyorum, o olmazsa Raider alırım.

Raider güzel motor üzmez sizi vites 2'deyken 4-5'e çıkarıyor ekranda arada onun dışı bir şey gözüme batmadı, abs şart diyorsanız ön arka absli tek bildiğim model kove 125r.