Doge

Yetkin
Makaleler
1
Arabaya 4 adet yeni hoparlör almak istiyorum ama ses dengesine göre dahili tweeter'lı hoparlörleri nereye konumlandıracağımdan emin olamadım.
  • Mesela dahili tweeter'lı hoparlörleri arabanın sadece ön kapılarına, bagaj kısmına ise normal hoparlör taksam olur mu?
  • Yoksa hem ön hem arkada dahili tweeter'lı hoparlörler mi olmalı?
Buna göre ikişer adet tweeter'lı ve tweeter'sız ya da 4 adet tweeter'lı hoparlör tercih edeceğim. Hangi türlü doğru ve dengeli olur bilemedim.

Bu konuya hakim birileri nedenleriyle beraber yardımcı olabilir mi?

Son düzenleme:
Arabaya 4 adet yeni hoparlörler almak istiyorum ama ses dengesine göre nereye konumlandıracağımdan emin olamadım.
  • Mesela tweeter hoparlörleri arabanın sadece ön kapılarına, bagaj kısmına ise normal hoparlör taksam (veya tam tersi) olur mu?
  • Yoksa hem ön hem arkada tweeter hoparlörler mi olmalı?
Hangi türlü doğru ve dengeli olur bilemedim. Bu konuya hakim birileri yardımcı olabilir mi?

2 Tweeter'i ön cam direklerine koyabilirsiniz arka kısma da müsait yerlere konumlandırılan mümkünse koltuklara doğru baksınlar.

Tesisat yapmayacağım. Mevcut hoparlör yuvalarına takacağım.

Dahili tweeter'lı hoparlör demek istedim, eksik olmuş. Konuyu düzenledim.

Tesisat yapmayacağım. Mevcut hoparlör yuvalarına takacağım.

Dahili tweeter'lı hoparlör demek istedim, eksik olmuş. Konuyu düzenledim.
Anladım. Koaksiyel hoparlör kullanacaksınız, bana kalırsa 4 kapıya da koaksiyel takmak daha mantıklı geliyor. Bass şiddeti konusunda da koaksiyel hoparlörler stok hoparlörlere göre iyidir. Memnun kalırsınız.