Merhaba arkadaşlar,

Bu hafta TYT çalışmaya başlıyorum. Planım şöyle:

TYT Matematik

İlk 12 konu + kümeler + fonksiyonlar → bittikten sonra direkt AYT matematiğe geçmek istiyorum.

TYT Fizik

Fizik bilimine giriş

Madde ve özellikleri

Hareket ve kuvvet

İş–güç–enerji

Bu konular bittikten sonra AYT fiziğe başlamak istiyorum.

Sorun şu: TYT–AYT dengesini nasıl kuracağım?

AYT’ye geçince:

TYT fizik, kimya, biyoloji konuları daha duruyor,

Matematikte de TYT'nin büyük kısmı bitmemiş oluyor,

Dil bilgisi, paragraf ne zaman başlayacağım bilmiyorum,

Konular üst üste binecek gibi hissediyorum.

Hem TYT hem AYT’yi aynı anda götürmek isteyenler bunu nasıl yönetiyor?

Günlük/haftalık dengeyi nasıl kurmalıyım?

TYT bitmeden AYT’ye geçmek mantıklı mı?

Paragraf + dil bilgisi günlük rutine nasıl eklenir?

Bu dengeyi kuran arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Teşekkürler.

Matematikte de TYT'nin büyük kısmı bitmemiş oluyor,

“İlk 12 konu + kümeler + fonksiyonlar → bittikten sonra direkt AYT matematiğe geçmek istiyorum.” demişsin. Bunları yaparsan TYT matematiğin çoğu bitmiş oluyor zaten.
Paragraf ne zaman başlayacağım.

Paragraf her gün çözülmeli.

Paragraf + dil bilgisi günlük rutine nasıl eklenir?

Kaç netin varsa ona göre ayarlamalısın.

“İlk 12 konu + kümeler + fonksiyonlar → bittikten sonra direkt AYT matematiğe geçmek istiyorum.” demişsin. Bunları yaparsan TYT matematiğin çoğu bitmiş oluyor zaten.

Paragraf her gün çözülmeli.

Kaç netin varsa ona göre ayarlamalısın.

Hocam problemler kalıyor ve fizik kimya biyoloji örneğin fizikte optik, dalgalar ısı sıcaklık kalıyor ve fizik kimya biyoloji TYT zaten bütün konular kalacak ve ayrıca dil bilgisi ne zaman başlamalıyım bilmiyorum sizce. Bu hafta dil bilgisini bitirip sonra her gün dil bilgisi çözmek mantıklı mı sizce nasıl bir yol izlemem lazım?

Hocam TYT fen sadece fizikten direkt AYT fizik geçmek istiyorum biraz araştırma yaptığımda AYT fizik için TYT'den fizik bilimine giriş, madde ve özellikleri, hareket ve kuvvet, iş güç enerji konularını güzel şekilde öğrenip öyle AYT fizik geçmek istiyorum sizce nasıl bir yol izlemem lazım?

Düzenli olarak problem çözmen gerek.

Kimya biyoloji TYT zaten bütün konular kalacak.

TYT kimya ve TYT biyoloji bitirmeden AYT geçmek mantıklı gelmiyor bana. Fizikte yine çok bağlantılı yer yok. Ama yine de en sağlıklısı tamamen TYT feni bitirip AYT geçmek. Sonrasında TYT feni branş çözerek devam ettirebilirsin.

Düzenli olarak problem çözmen gerek.

TYT kimya ve TYT biyoloji bitirmeden AYT geçmek mantıklı gelmiyor bana. Fizikte yine çok bağlantılı yer yok. Ama yine de en sağlıklısı tamamen TYT feni bitirip AYT geçmek. Sonrasında TYT feni branş çözerek devam ettirebilirsin.

Hocam AYT fen de sadece AYT fizik geçeceğim AYT fizik çalışırken TYT fizik ile paralel götürmeyi düşünüyorum. Ama hem TYT hem AYT nasıl birlikte götüreceğimi bilmiyorum.