Spydea 1

Yetkin
Makaleler
1
Diğer derslerdeki netlerim iyi sayılabilecek seviyedeyken, TYT Biyoloji genel netlerimi aşırı derecede düşürüyor. Bu sene 12. sınıfa geçeceğim. 11. sınıf Biyoloji konularını kafamda bir nebze de olsa oturtabilmiş olsam da TYT Biyoloji hiç oturmuyor; kafam karışıyor ve bilgiler sürekli birbirine giriyor.

Konu anlatımı için farklı kanallar denedim fakat verim alamadım. Kendi başıma konu anlatımlı kitaplardan çalışıp kavramaya çalıştım ama o da fayda etmedi. Ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum, yapay zeka bile yardımcı olamadı.

Denemelerde netlerim genelde şu şekilde:
  • Türkçe: 33-34 net
  • Sosyal: 15-16 net
  • Matematik: 32-33 net
Ancak Fen kısmında bir türlü 10 netin üstüne çıkamadım. TYT Biyoloji'yi halledebilmek için bir çıkış yolu, kaynak veya çalışma taktiği önerir misiniz?

Vitaminler kısmında bütün vitaminler birbirine giriyor mesela. Ezber yapamıyorum çok karmaşık geliyor bilgiler.

Birden fazla duyunu kullanarak öğrenmeye çalış. Örnek vermek gerekirse önüne bir A4 al, sola vitaminleri yaz karşısına hastalıkları yazıp eşleştir. Görsel ve yazılı öğrenmeyi birleştirmeyi çalıştır. Zihin haritası deniyor sanırım buna. Sadece okuyarak öğrenmeye çalışırsan pasif öğrenmiş olursun ve akılda pek kalıcı olmaz. Ben biyolojiyi hep yazarak öğreniyorum, sende kendi öğrenme yöntemini bulmalısın. Belkide mesela kaynak değildir , mesele senin nasıl öğrendiğindir.

Bence fazla takiliyorsun, butun vitaminler birbirine giriyor da mesela senin zaten spesifik olarak tum vitaminlerin ne olduguna dair neye yaradigina dair kazanimlarla sorulan sorular asiri az. Brans denemesi cozup genel olarak soru gelen klasik seyler uzerinden etkili kullanman gerekiyor zamaninla bilgilerini.

ADEK vitaminleri yagda cozunur, B ve C suda. K ve B kalin bagirsakta sentezlenebilir cunku Kalin Bagirsak gibi. Bunlari bilsen yeterli mesela cogu zaman. Ben 5 gunde bitirip TYT Biyoloji'yi full cektim sinavda.

Fen TYT'nin en basit en bos beles net cikartilan kismidir bana gore, hele ki senin gibi bu kadar matematik neti yapabilen bir adam icin cerez olmali. Soru bankasini bir kenara birak brans denemeleriyle calis feni.

Hoca olarak kimyada Ferrum, biyolojide Dr. Biyoloji, fizikte de Altug Gunes isini gorur YouTube hocalari olarak. Konu anlatimi kitabini falan bosver, onlari en son tekrar icin okursun ancak.