TYT çalışma programı nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kozmosxd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 357

kozmosxd

Uzman
Merhaba, TYT çalışmaya başlayacağım. 5 ay içinde bitirmem gerek. Şimdilik günlük 3-4 saat civarı sürem var. Eğer ders çalışmaya kendimi alıştırırsam bu süre artabilir. Günlük çalışma süremi en verimli şekilde nasıl değerlendirebilirim bilmiyorum. Günlük neyi ne kadar çalışmalıyım? Herkese teşekkürler şimdiden. (temelim zayıf ders notlarım dersi geçebilecek durumda)

YT üzerinden bir hocayla birlikte 1 kamp kitabı ve bu kitapla eş zamanlı 1 soru bankası bitirerek başlayabilirsin. Matematik ve Türkçede çalışman bittikten sonra sayısaldan gideceksen fen derslerindeki konulara çalışmaya başlayabilirsin. Yine aynı şekilde 1 kamp + kitap. TYT konularını 1 kere bitirdikten sonra soru bankası çözerek sınava kadar bilgini koruyacak şekilde soru çözümü yapıp kendini yeterli hissettiğin zaman deneme çözebilirsin. Bunların yanında da haftalık 1 TYT denemesi çözüp eksiklerini ona göre belirler ona göre yol alırsın. Netlerin düşük gelebilir korkma utanma eksiklerini görmende bunlar yardımcı olacaktır. Öte yandan sürekli denemeye girerek aşinalık kazanırsın ki bu da çok önemli bir şey. TYT çalışman bitti mi 3-4 ay içinde direkt AYT çalışmalarına başla lakin TYT'yi de elden bırakma.

TYT rehberim mevcut forumda, orayı inceleyin. Eksik ve anlamadığınız yer olursa etiketleyin.

Öncelikle teşekkürler, bu kamp kitabı ne oluyor tam olarak? TYT çalışmam bittikten sonra düzenli olarak deneme çözücem zaten haftada birkaç kere onlar yeterli olur diye düşünüyorum.

TYT rehberim mevcut forumda, orayı inceleyin. Eksik ve anlamadığınız yer olursa etiketleyin.
Link atar mısın bulamadım hocam?

Rehberinizi inceledim hocam çok yardımcı oldu teşekkürler öncelikle, 4 saatim olduğu için yaza kadar TYT matematiği ve paragraf, dil bilgisini halledicem. Kalan derslerin planmasını bunlar bittiğinde yaparım diye düşündüm

Sayısalsan TYT Mat bitir, TYT Geometri konularını indir. Paragraf ve Dil Bilgisini rutin olarak çalış.
Yaza TYT Matematik tamamen bitmiş şekilde gir. PKOB bitmese bile öncekileri tamamen oturtup gir.
Geometriyi de sakın es geçme.
Eylül'e doğru da TYT Fen derslerini indirirsin. Rehberde bahsettiğim Elektromanyetizma gibi konuları es geç TYT Fen çalışırken. Sözel oldukları için sağlam çalışma istiyolar.
TYT Fen'in geri kalan konularını okullar başlayana kadar bitirmiş olursun. AYT'ye de sıfırdan başladığın senaryoda yetiştirirsin.

O es geçtiğim konuları 2026 YKSye son 2 ay kala mı çalışayım o sırada ayt de çalışıyor olucam aynı zamanda

Ezberim kötü bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…