seeraddar

Yetkin
Öncelikle ben fizikte tamamen sıfırım. Lise hayatımda da fizikten iyi notlar almadım. Aslında ön yargılı değilim ama hiç çalışmadım. O zamanki çalışmalarım hakkında da hiçbir şey hatırlamıyorum. Okulda falan işliyorduk ama şu anda hiçbir bilgim yok, yani tamamen sıfırdan başlıyorum.

Burada Özcan Aykın ve Altuğ Gündeş var. Ben Altuğ Gündeş'i izlemeyi düşünüyorum; çünkü ikisinin de TYT kampına başlama videolarını izledim ve Altuğ Gündeş bana daha bilgili bir insan gibi geldi. Video ders kitabını alacağım; adam, ÖSYM'nin tüm kazanımlarını incelemiş gibi duruyor. Yani dümdüz bir kamp yapmamış, bunu hissettirdi bana. O yüzden ondan ilerlemeyi düşünüyorum.

Onun dışında bu ders için tavsiyeniz var mı? Çünkü ilk defa fizik çalışacak birisiyim ve açıkçası mantığını bile bilmiyorum. Kaynak olarak Ertan Sinan Şahin'in fizik soru bankasıyla Bilgi Sarmal'ın fizik soru bankası var elimde. Eğer kesinlikle bunu al dediğiniz bir kitap varsa onu da alabilirim.

@Atahan @Syntax @Testo Unit @SF26

Son düzenleyen: Moderatör:
3D alabilirsin ek olarak, güzeldir. Altuğ Güneş güzel anlatıyor. Özcan Aykında öyle. İkisi de ezberden çok konunun mantığını kavratıyor. Konuyu bitirip test çözmek yetecektir. Optik konusu dışında unutulan konular yok bence TYT'de. Optik konusunda biraz tekrar gerekli. Onu da sürekli branş çözerek oturtabilirsin bence. Ve genelde basit şeyler soruluyor zaten. Olur da zor sorarlarsa diye 3D iyi bir kaynak. Zor dediğimde yorum gerektiren sorular oluyor.

Öncelikle o altuğ güneş. Gündeş değil.

Kırmızı cizgiyi geçtim.😞

3D alabilirsin ek olarak, güzeldir. Altuğ güneş güzel anlatıyor. Özcan aykında öyle. İkisi de ezberden çok konunun mantığını kavratıyor. Konuyu bitirip test çözmek yetecektir. Optik konusu dışında unutulan konular yok bence TYT'de. Optik konusunda biraz tekrar gerekli. Onu da sürekli branş çözerek oturtabilirsin bence. Ve genelde basit şeyler soruluyor zaten. Olur da zor sorarlarsa diye 3D iyi bir kaynak. Zor dediğimde yorum gerektiren sorular oluyor.

O zaman ben video ders kitabı. Bunun yanında 3D çözeyim. İleride tekrar olarak Ertan Sinan Şahin çözerim zaten çok ince.

Öncelikle ben fizikte tamamen sıfırım. Lise hayatımda da fizikten iyi notlar almadım. Aslında ön yargılı değilim ama hiç çalışmadım. O zamanki çalışmalarım hakkında da hiçbir şey hatırlamıyorum. Okulda falan işliyorduk ama şu anda hiçbir bilgim yok, yani tamamen sıfırdan başlıyorum.

Burada Özcan aykın ve altuğ gündeş var. Ben altuğ gündeş'i izlemeyi düşünüyorum; çünkü ikisinin de TYT kampına başlama videolarını izledim ve altuğ gündeş bana daha bilgili bir insan gibi geldi. Video ders kitabını alacağım; adam, ÖSYM'nin tüm kazanımlarını incelemiş gibi duruyor. Yani dümdüz bir kamp yapmamış, bunu hissettirdi bana. O yüzden ondan ilerlemeyi düşünüyorum.

Onun dışında bu ders için tavsiyeniz var mı? Çünkü ilk defa fizik çalışacak birisiyim ve açıkçası mantığını bile bilmiyorum. Kaynak olarak ertan sinan şahin'in fizik soru bankasıyla Bilgi Sarmal'ın fizik soru bankası var elimde. Eğer kesinlikle bunu al dediğiniz bir kitap varsa onu da alabilirim.

@Atahan @Syntax @Testo Unit @SF26

TYT için o iki soru bankası yeter. Kamp kitabı almana pek gerek yok bence. Özcan aykın tercihim olur. Eline defter kalem al başla hemen. "TYT fizik unutulur AYT bağlantılı konuları hallet geç" diyenlere aldırma mantığını oturtunca takır takır çözülüyor.

TYT için o iki soru bankası yeter. Kamp kitabı almana pek gerek yok bence. Özcan aykın tercihim olur. Eline defter kalem al başla hemen. "TYT fizik unutulur AYT bağlantılı konuları hallet geç" diyenlere aldırma mantığını oturtunca takır takır çözülüyor.
Ben stajdan dolayı vakit bulamıyorum. O yüzden not tutmakla uğraşmak da istemiyorum. Kamp kitabını inceledim böyle gidip abartı abartı uzun yazılar yok. Gayet dozunda yazmışlar. O yüzden kamp kitabını alacağım.

Peki hocam bu tekrar olayı nasıl olmalı? Ben kimyada açıkça söylemek gerekirse en az 2 defa tekrar etmediğim her şeyi unutuyordum. Fizikde böyle bir mantık var mı yoksa konuyu işte soru bankasından çöz, bir daha da dönüp bakma tarzında mı?

Son düzenleme:
Peki hocam bu tekrar olayı nasıl olmalı? Ben kimyada açıkça söylemek gerekirse en az 2 defa tekrar etmediğim her şeyi unutuyordum. Fizikde böyle bir mantık var mı yoksa konuyu işte soru bankasından çöz, bir daha da dönüp bakma tarzında mı?

Konuyu öğren sorularını çöz zaten denemelerde tekrar edeceksin konularını. Arada not oku metroda falan giderken yeter.

Konuyu öğren sorularını çöz zaten denemelerde tekrar edeceksin konularını. Arada not oku metroda falan giderken yeter.

Hocam bir de ben toplamda 40 günde bitirmeyi düşünüyorum. Tabii bu düşüncem, sarkmalar olacaktır. Şimdi fizik bilimine giriş mesela 6 tane onar dakikalık videoya bölünmüş. Bu bütün konular için geçerli tabii her konu 6 video değil bazıları 9 bazıları daha az. Günde 3 video toplamda 120 video var. Yani 40 günde bitirmeyi düşünüyorum. Süre i̇deal, değil mi? Yani daha kısa sürede bitirmeye çalışmama gerek yok, değil mi?

Hocam bir de ben toplamda 40 günde bitirmeyi düşünüyorum. Tabii bu düşüncem, sarkmalar olacaktır. Şimdi fizik bilimine giriş mesela 6 tane onar dakikalık videoya bölünmüş. Bu bütün konular için geçerli tabii her konu 6 video değil bazıları 9 bazıları daha az. Günde 3 video toplamda 120 video var. Yani 40 günde bitirmeyi düşünüyorum. Süre i̇deal, değil mi? Yani daha kısa sürede bitirmeye çalışmama gerek yok, değil mi?

İdeal süre. Ancak diğer derslerde yavaştan AYT'ye başla.