seeraddar

Yetkin
Yaz geldi, iyi değerlendirmem lazım. Günlük olarak, matematik 3 saat, Türkçe 1.5 saat, fen 1.5 saat, sosyal 1.5 saat ve 1 saat genel tekrar düşünüyorum. Yoksa her gün bir dersi mi odaklanmak mantıklı? Sıkılırım diye çekiniyorum öyle yapmaktan. Yazdığım programla günde 8 saat çalışacağım.

Yaz geldi, iyi değerlendirmem lazım. Günlük olarak, matematik 3 saat, Türkçe 1.5 saat, fen 1.5 saat, sosyal 1.5 saat ve 1 saat genel tekrar düşünüyorum. Yoksa her gün bir dersi mi odaklanmak mantıklı? Sıkılırım diye çekiniyorum öyle yapmaktan. Yazdığım programla günde 8 saat çalışacağım.

12. sınıfa geçeceksiniz yaz ortasına kadar TYT matematik ilk 12 konu+ feni bitirmeniz çok işinize yarar. Kalan yazda da geometri ve problemler üzerine yoğunlaşırsınız biraz da sosyal bakarsanız yıl sonuna kadar AYT ağırlıklı çalışma zamanı bulursunuz. Tabii AYT çalışırken TYT tekrar yapmanız da size çok büyük bir artı sağlar.

Türkçe ve matematiği düzenli olarak birlikte çalış. Yanına sadece 1 tane fen dersi ekle. Fen dersi bittikçe yenisiyle değiştirirsin. Fiziği sona bırak. En uzunu çünkü. Saysısal isen sosyalla asla vakit harcama.

Sosyal Full ezber olduğu için çok sıkıcı bir ders. Zaman harcamaya değmez notları okumak yeterli oluyor. Sosyale o kadar çalışacağına 30 paragraf çözsen bile daha kârlı. Ve dönem başından böyle çalışmaya başlarsan bir zaman sonra bıkkınlık gelir o yüzden yavaş yavaş arttırmanı tavsiye ederim.