FahoRet

Uzman
Arkadaşlar kesinlikle sıfırım, herhangi bir bilgi sahibi değilim. Zekası geri birine anlatır gibi anlatan birine ihtiyacım var. Fen için aşağıdaki soru bankasını düşünüyorum. Güzel mi, alınır mı? Yoksa kaynak alıp hocalarla mı ilerleyeyim? Orbital kimya biyotik biyolojiyle, zeduva Playlist'i fizikle Altuğ Güneş izlemek gibi matematikte de 'Mert Hocanın Kampı' var intormat diye, temeli onunla atmayı düşünüyorum. Nasıl iyi mi sizce? Yanına ne almalıyım, matematigin ilaciyla mi götüreyim gerek var mı?

TYT fen için konuşacak olursam bu kısım deneme çözerek hâllolur. Aslında matematik de öyle. Deneme setleri alıp orada yapamadığın soruları soru çözümlerinden bakmalısın. Oradan da anlamazsan öğretmenlerine sorabilirsin.

Tabi bu dediklerim biraz temeli olanlar için geçerli aslında. Youtube'dan konu anlatımlarına bakmanı öneririm en başta. Ezber konuları da yazarak çalışırsan sonuç alırsın diye düşünüyorum. Kanal olarak da fizik için FizikEvim, kimya için Görkem Şahin önerebilirim.

TYT için soru bankası bence almamalısın. Dediğim gibi denemeler üzerinden gitmen daha yararına olur.

Arkadaşlar kesinlikle sıfırım, herhangi bir bilgi sahibi değilim. Zekası geri birine anlatır gibi anlatan birine ihtiyacım var. Fen için aşağıdaki soru bankasını düşünüyorum. Güzel mi, alınır mı? Yoksa kaynak alıp hocalarla mı ilerleyeyim? Orbital kimya biyotik biyolojiyle, zeduva Playlist'i fizikle altuğ güneş izlemek gibi matematikte de 'mert hocanın kampı' var intormat diye, temeli onunla atmayı düşünüyorum. Nasıl iyi mi sizce? Yanına ne almalıyım, matematigin ilaciyla mi götüreyim gerek var mı?

TYT matematik için cevap veriyorum
Bıyıklı matematik olsun gerçel matematik olsun anlayacağın şekilde ders işleyen hocalar var ve genelinde de matematik sıfır kampı oluyor önce o videolara ve içeriklere bak kitap önerisinde bulunuyorlarsa (ki genelde kendi kitapları oluyor) onları alırsın ben olsam matematik sıfır kamp videosunu izleyip soruları çözdükten sonra mert hocanın matematik kampına girerim onun soruları çıkmış sorulardan bile zor olabiliyor ama aynı zamanda öğretiyor da.

Açıkçası tek bir hocaya bağlı kalmak zorunda değilsin yani A konusunu anlamadığında gidip B hocasından dinleyebilirsin.

Benim tavsiyem Eyüp B ya da Soner Akıncı olacaktır. Fizik için ise Özcan Aykın ya da Altuğ Güneş olacaktır. Kimya için de Görkem Şahin. Soru bankası olarak fizik ve kimya için 345 olur ya da kimya için orbital olur. Biyoloji için de Dr. Biyoloji, Biosem, Selin Hoca veya Betül Hoca'ya bakabilirsin. Kaynak olarak yine 345 veya dediğin gibi Biyotik olur.

Matematik için de 345, Matematiğin İlacı veya Mikro Orijinal iyi bir seçim olur. Şahsen ben 345'i tercih ederdim temelim hiç olmasaydı.

Fen için olabilir fakat matematik öyle değil. Hatta fen içinde belli bir bilgi gerekiyor. Kimyada hesaplama sorusu çıkabiliyor denemelerde, bilmeden yapamaz. Veya fizikte mercekler. TYT matematikte de olay farklı soru çeşitleri görmek. Bu soru bankası ile de olur. Deneme ile de ama konuyu bilmeden çözemez denemeyi. Problemleri mantık kurarak çözebilir. Fakat 40 sorunun çoğunu temel olmadan çözemez.

TYT matematik için cevap veriyorum
Bıyıklı matematik olsun gerçel matematik olsun anlayacağın şekilde ders işleyen hocalar var ve genelinde de matematik sıfır kampı oluyor önce o videolara ve içeriklere bak kitap önerisinde bulunuyorlarsa (ki genelde kendi kitapları oluyor) onları alırsın ben olsam matematik sıfır kamp videosunu izleyip soruları çözdükten sonra mert hocanın matematik kampına girerim onun soruları çıkmış sorulardan bile zor olabiliyor ama aynı zamanda öğretiyor da.
Bıyıklıdan gitmek istemiyorum aşırı uzun sürüyor ve sevmiyorum.

Fen için olabilir fakat matematik öyle değil. Hatta fen içinde belli bir bilgi gerekiyor. Kimyada hesaplama sorusu çıkabiliyor denemelerde, bilmeden yapamaz. Veya fizikte mercekler. TYT matematikte de olay farklı soru çeşitleri görmek. Bu soru bankası ile de olur. Deneme ile de ama konuyu bilmeden çözemez denemeyi. Problemleri mantık kurarak çözebilir. Fakat 40 sorunun çoğunu temel olmadan çözemez.
Zaten fen için başta konu anlatımından dinlemesini sonrasında soru bankalarına girişmeden denemelerden devam etmesini önerdim. Paragrafların yeri karışık olduğundan anlaşılmamış olabilir. Belki kimi konular için soru bankası kullanılabilir ancak onlarda da aslında soru bankası almaya gerek yok. PDF bulup çıktı aldırsa kırtasiyeden daha iyi olur.

Matematik için de öyle tabi. Konu anlatımlarına baktıktan sonra denemelerle pekiştirmeli. Yine aşırı özel konular için soru bankası çıktıları kullanılabilir. Bana göre soru bankasına o kadar para vermek gerçekten gereksiz.

İkisi için de soru bankası gerekli bence hocam. Çünkü hiç soru tipi görmemiş, hiç bilgiyi hatırlamaya yönelik bir şey yapmamış olacak direkt denemelerle başlarsa ve morali bozulacak bu konuyu biliyordum ama nasıl boş bıraktım - yanlış çıktı diye.

Bıyıklıdan gitmek istemiyorum aşırı uzun sürüyor ve sevmiyorum.
Açıkçası adam akıllı öğrenmek istiyorsanız biraz uzun sürmeli. Yani hiç temeliniz olmadığı için söylüyorum bunu, kafanızda soru işareti kalmamalı. Neredeyse tüm konulardaki soru tiplerine karşı belirli bir yaklaşıma sahip olmanız gerekiyor.

Mert hoca intromat var 15 günde onu almayı düşünüyorum yanına matematigin ilaci çekmeye gerek var mı? Yoksa direkt TYT kampına mı geçeyim.