Arkadaşlar ben bildim bileli matematik denen dersi yapamam, lise giriş sınavında da -1 net yapmıştım zaten. Dibin dibiyim yani, zar zor geçiyorum dersi de. Sıfırdan başlayayım diye kitap alayım dedim harfli ifadeler denen şeyden sonra ben matematikten gerçekten umudumu kesecek gibi oldum sadece haftada 2 gün ayırmayı planlıyorum. Matematikten minimum net (2.75 ile 5 aralığı genellikle) ve Türkçe Sosyalden yaptıklarım ile arada bir yaptığım bildiğim Fenlerle birlikte 51-60 arası net geliyor. Benim zaten girmek istediğim bölümlere bu TYT netleri yetiyor fakat Fenden en azından bir şeyler yapıp da işimi garantiye almak istiyorum. Bu mantıklı mı? Benim sayısalcı tanıdıklarım pek mantıklı olmadığını söyledi fakat Fizikte özellikle yorum soruları ve Biyolojide de ezber soruları hakim, bunları da ben az buçuk yapabilirim konu hakimiyetim olunca. Matematikte gerçekten kıt olduğumdan dolayı ne şevk bıraktı ne çalışma azmi. Sadede gelecek olursam, sizce TYT Matematik yerine TYT Fen çalışmak mantıklı mı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
TYT biyoloji ve kimya basit, fizik biraz ilgi ister bunun ıcın temel atma kampı ve TYT matematık kampları ıle temel atıp sorularla pekistirebilirsin.
Hocam bence kendinizi böyle şartlamamalısınız. TYT Matematiğe en azından her gün azar azar bile zaman ayırmalısınız. Fenden ise kimya ve biyolojiyi rahatça halledersiniz, fizik biraz daha fazla uğraştırır. Eğer matematiği dediğiniz gibi az yapacaksanız Türkçe ve sosyale de ağırlık verin derim.
vdl
Yetkin
Herhangi bir temel atma kampi ya da temel atma kitabini bitirseniz bile belli bir seviyeye gelebilirsiniz. Kampin yaninda Matematigin Ilaci ya da Mikro Orijinal tarzi giris seviye bir kaynak cozseniz bile 10 net civari cikartabilirsiniz. Hic matematikle ugrasamam diyorsaniz da biyoloji ve kimyadan ezber konulari calisabilirsiniz.
Mantıklı değil. ÖSYM sınav zorluğuna göre herkesin yapabileceği düzeyde, orta düzey öğrencilerin yapabileceği, derece öğrencilerinin yapabileceği sorular olur. Matematiğe adamakıllı 2-3 ay ayırsanız, 10-15 net hatta 20'yi zaten görürsünüz. Pes etmeyin hemen. Şu sistemde Matematik yapmadan başarılı olamazsınız, başarılı sayılmazsınız.