Sınava 2022 ve 2023 penceresinden bakıp da kolay diyen bir naneden anlamayıp 60 net falan yapackak eleman, iyi sinirim kaldırıyor bazı mesajların amacı belli oluyor. 2 saatte Türkçe bitirip sınavın hepsini bile göremeden sınava kolay diyen mi dersin, 10 tane matematik yapıp sınava kolay diyen mi dersin dolu.

Türkçe 23'ten zor 22 gibi zordu arkadaşlar. Türkçe'si kolay değildi, öyle ki 35 dakikada kenara attığım Türkçe 45 dakikada bitti. Sosyal bilgi kasmışlar, aptalcaydı. Matematik 23 ve 22 gibi kolaydı, geo'daki bir soru eleyiciydi (halat sorusu), benzerlikten geliyordu.
Fen'de eleyici soru sayısı olması gerekenden fazlaydı, fizik kasılmış biraz, biyoloji'deki polimer kaçtı benim, kimya da dipol dipol hariç orta-kolaydı. Herkesin emeğine sağlık, kimse moralini bozmasın sınav 22 ve 23'ten kesinlikle daha zordu. Ama zorluğun böyle olması gerekiyordu.

Sınav ortalamaydı bence. Neye göre zor neye göre kolay olduğu değişir. Normalde 30 çözüpte sınavda 50 yapana kolay. Normalde 110 çözüpte sınavda 100 çözene zor.

@Syntax Eski ÖSYM sınavlarına göre karşılaştırma yapınca Matematiğin ÖSYM sınavları arasında normal (kolay demek), Türkçe'nin zor, fenin zor-orta, sosyalinse normalden fazla bilgi olduğu çok çok aşikar.

Türkçesi haricinde iyiydi yine ya bana kalırsa. Matematiği özellikle denemelerden kolay geldi.

Kendi kitapçığımda A şıkkına denk geliyordu. 10 derece ile 30 derecenin tam ortasındaki değerdi yanılmıyorsam.

Rasyonel sorusunda "i" ifadesi karmaşık bir sayı olduğundan cevabı o olmaz mıydı ya, şahsen öyle düşünerek işaretlemiştim.
Hocam karmaşık sayılar irrasyonel ve reel değil.

@Syntax eski ÖSYM sınavlarına göre karşılaştırma yapınca matematiğin ÖSYM sınavları arasında normal (kolay demek), türkçenin zor, fenin zor-orta, sosyalinse normalden fazla bilgi olduğu çok çok aşikar.

Hocam karmaşık sayılar irrasyonel ve reel değil.

Benim fikrimde öyle. Ama bana göre fen geçen seneye göre kolaydı.