Ratchet

Yetkin
Rüştü hocanın paragraf taktikleri hakkında birkaç adet videosu vardı. İzlemem mantıklı olur mu? Hani aklımda belki bir şeyler canlanır mantığı ile falan? Bir de apotemi paragraftan birkaç paragraf çözeyim dedim. 20 dakika da 16 paragraf çözüp 15 doğru 1 yanlış yaptım. O yanılşta zaten arada kaldığım şıklardan biriydi. Sizce izlersem zaman kaybı mı? Çünkü çözerken hatırlamadığım veya görmediğim bazı şeyler okudum.

Paragrafın taktiği falan olmaz. Çözülüp, okunur, geçilir. Öyle taktikle falan olacak işler değil. İki video çekiyorlar kitap aldırıyorlar yalandan. Prim vermeyin hiçbir işe yaramıyor. Sağlam bir kitap alıp günlük çöz yapamadığın sorularında üstüne düşersin. Apotemiden devam et zorluyor ise biraz daha kolay bir kitap alırsın.

Paragrafın taktiği falan olmaz. Çözülüp, okunur. Geçilir. Öyle taktikle falan olacak işler değil. İki video çekip kitap aldırıyorlar yalandan prim vermeyin hiçbir işe yaramıyor. Sağlam bir kitap alıp günlük çözün yapamadığın sorularında üstüne düşersin. Apotemiden devam et zorluyor ise biraz daha kolay bir kitap alırsın.

Zorladığı yok. Sadece merak ettim bir avantajı olur mu diye. Ama galiba haklısınız. Okuyup metni ona göre yorumluyorsun işte.

Paragrafta taktik olmaz. Rüştü Hocanın taktikleri de sadece kendi kitabında tutuyor. 2020 ya da 2021 sınavı olması lazım, onu izleyen öğrencilerin hepsi ona çok kızgındı çünkü AYT Edebiyat'ta ÖSYM, şıklarda bile sormaz dediği kısımlar için ÖSYM ayrı soru sormuştu. :D O adamı izlemenizi tavsiye etmiyorum.

Paragrafta taktik olmaz. Rüştü hocanın taktikleri de sadece kendi kitabında tutuyor. 2020 ya da 2021 sınavı olması lazım, onu izleyen öğrencilerin hepsi ona çok kızgındı çünkü AYT Edebiyat'ta ÖSYM, şıklarda bile sormaz dediği kısımlar için ÖSYM ayrı soru sormuştu. :D o adamı izlemenizi tavsiye etmiyorum.

Sadece konu anlatımı için onu izliyorum. Fakat eğer bu da iyi değilse kimi izleyeyim?

@Ratchet, Kadir Gümüş tavsiye ederim. İşinde en iyisidir. Sözde kendince taktikleri var. Yok paragrafın başını oku, ortasını okuma, sonunu oku. Böyle soru mu çözülür? ÖSYM'nin sorduğu paragraf sorularında, bu taktik işe yaramaz. Paragrafın cevabı, tüm paragraf içinde gizlenmiş oluyor. Tüm paragrafı anlayarak okumadan, cevabın bulunması mümkün olmuyor.

@Ratchet, Kadir Gümüş tavsiye ederim. İşinde en iyisidir. Sözde kendince taktikleri var. Yok paragrafın başını oku, ortasını okuma, sonunu oku. Böyle soru mu çözülür? ÖSYM'nin sorduğu paragraf sorularında, bu taktik işe yaramaz. Paragrafın cevabı, tüm paragraf içinde gizlenmiş oluyor. Tüm paragrafı anlayarak okumadan, cevabın bulunması mümkün olmuyor.
Teşekkürler hocam öneriniz için.Aklımda bulunduracağım.

Rüştü hocayı boş ver, işini iyi yapamayan biridir. Gidip sadece soru tiplerine nasıl yaklaşman gerektiğine dair deniz hocayı izle. Daha sonra o taktikleri bile kullanmayıp kendin yapabileceksin.