seeraddar

Yetkin
AYT için gereken konular:
  • Fizik Bilimine Giriş
  • Madde ve Özellikleri
  • Kuvvet ve Hareket
  • İş, Güç ve Enerji
Bu dört konu, toplamda 35 madde ve 7 günde anlatılıyor. Ben Altuğ Güneş kampına başladım. 7 gün sonra hem TYT hem AYT Fizik'ini birlikte götürme düşüncesi aklımda. Bu mantıklı olur mu? Çünkü bazı konular uzun, bazıları ise kısa. Özellikle "Dalgalar ve Optik" gibi konular çok uzun. Bunları bir anda mı bitirmeliyim yoksa zamana mı yaymalıyım? Gün içinde 3D'den fizik çözeceğim. Ayrıca TYT ve AYT Geometri, ara sıra kimya tekrarı ve AYT Matematik çalışacağım. Fizikte de TYT Fizik ve AYT Fizik yan yana olacak ya da bir gün TYT, bir gün AYT.

Çok fazla fizik çalışmış olursun. Önce TYT sonra AYT en ideali bence.
Peki, saydığım bu dört konuyu bitirdikten sonra AYT Fiziği'ne geçip, tamamen AYT'yi bitirip, AYT Fizik'te branşlara başlayıp, öyle TYT'ye dönsem; hem TYT'deki bitirdiğim yerlerin hacmi küçük olduğundan unutmam, hem de tekrarı kolaylaşır, hem de AYT'deki, AYT'yi bir de daha önemli, kafam rahat olur.

Peki, saydığım bu dört konuyu bitirdikten sonra AYT fiziği'ne geçip, tamamen AYT'yi bitirip, AYT Fizik'te branşlara başlayıp, öyle TYT'ye dönsem; hem TYT'deki bitirdiğim yerlerin hacmi küçük olduğundan unutmam, hem de tekrarı kolaylaşır, hem de AYT'deki, AYT'yi bir de daha önemli, kafam rahat olur.

Daha önce duymadığım ve denemediğim yöntem. Teoride mantıklı geliyor ancak pratikte nasıl olur bilemiyorum. Son 2 ay kala oturup baştan konu anlatım dinlemek biraz etkiler diğer her şeyi.

Teoride mantıklı geliyor ancak pratikte nasıl olur bilemiyorum.

Riske girmeyen viski içemez.

Son 2 ay kala oturup baştan konu.

38 günlük konu anlatımım kalacak Fizik'te.

Daha önce duymadığım ve denemediğim yöntem.

Galatasaray ilklerin takımı, ben de Galatasaray'lı olarak ilklerin adamı olayım o zaman.