Detaylar
Kim cevapladı?dalmatianpelican
Yetkin
Hayır gerek yok ilk 20'yi bilsen yeter.
@seeraddar, TYT için ilk 20 AYT için ise ilk 30'u bilmek işine yarar fakat illa bilmene de gerek yok. Sadece istisnaları bilsen yeterli.
Örnek: He gazı soygaz olmasına rağmen değerlik elektronu 2'dir.
Örnek: He gazı soygaz olmasına rağmen değerlik elektronu 2'dir.
Winner
Üstün
İlk 20 ve önemli elementlerin sembollerini ezberle derim.Kitaplarım bugün geldi. Ortibal yayınlarının TYT kimyasına başlayıp, bu kitapla bitirmek istiyorum. Kimya için Periyodik Tabloyu ezberlemeye gerek var mI?
İlk 20'yi zaten bilmek zorundasın. Onun dışında belirli elementleri ve özelliklerini de bilmen iyi olur hatta lazım. Ayrıca mol vs. çözerken bazı elementlerin mol ağırlıklarını da öğreneceksin zaten. Her zaman numarasının 2 katı olmaz.
Son düzenleyen: Moderatör:
mr.esat
Üstün
Ben ilk 5'i bile bilmiyordum sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.
Sorularda vermiyor mu?Ayrıca mol vs. çözerken bazı elementlerin mol ağırlıklarını da öğreneceksin zaten. Her zaman numarasının 2 katı olmaz.
Veriyor muydu? Açıkcası ben biraz eskidiğim için çok hatırlamıyorum.Ben ilk 5'i bile bilmiyordum sorun yaşadığımı hatırlamıyorum.
Sorularda vermiyor mu?
mr.esat
Üstün
Veriyor muydu? Açıkçası ben biraz eskidiğim için çok hatırlamıyorum.![]()
Ben hiç eksik hissettiğimi hatırlamıyorum yani ezberlemediğim için. Sorularda genellikle veriyordu sanki.
@seeraddar, TYT için ilk 20 AYT için ise ilk 30'u bilmek işine yarar.
Helyum ve hidrojen dışında hiç hatırlamıyorum hiç de eksik hissetmedim. Acaba şansa bala mı oldu benimkisi?
Koneko Toujou
Üstün
Kitaplarım bugün geldi. Ortibal yayınlarının TYT kimyasına başlayıp, bu kitapla bitirmek istiyorum. Kimya için periyodik tabloyu ezberlemeye gerek var mı?
Tek tek ezber yapmana gerek yok spesifik şeyleri ezberle yeter. Onların da kodlaması var zaten:
Soygazlar: hergele / necmi / arsız / karısını / Xesip / rendeledi
Gibi gibi bir sürü kodlaması var. Onları bil yeter.