Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

5481

Uzman
Makaleler
5
Chrome'da YouTube'da arka planda müzik dinlerken, Spotify'da müzik dinlerken kendi kendine müzik donuyordu, YouTube'da oynatma hatası veriyordu. Bu sorunu çözmüş bulunmaktayım. Sorun uBlock Origin eklentisinin artık uyumsuz olmasından veya engellenmiş olmasından kaynaklanıyor.

uBlock Origin eklentisini kaldırıp uBlock Origin Lite yükleyin. Sorun çözülmüş olacaktır.

Son düzenleme:
Alternatif olarak Chrome'dan kurtulup Firefox geçerseniz de sorun çözülür. Firefox tabanlı bir browser olması önemli. Google, uBlock Origin'i durdurmak için her yolu deniyor nasıl olsa. Google uBlock Origin'i mağazdan kaldıracağını duyurduğunda anında Brave'den Firefox'a geçtim ve geçeli aylar olmasına rağmen uBlock Origin kaynaklı sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Brave'de ise yaşadığım her 10 sorunun en az 5'i uBlock Origin ve onu Google'ın aldığı uBlock Origin önlemlerinden kaynaklıydı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alternatif olarak Chrome'dan kurtulup Firefox geçerseniz de sorun çözülür. Firefox tabanlı bir browser olması önemli. Google, uBlock Origin'i durdurmak için her yolu deniyor nasıl olsa. Google uBlock Origin'i mağazdan kaldıracağını duyurduğunda anında Brave'den Firefox'a geçtim ve geçeli aylar olmasına rağmen uBlock Origin kaynaklı sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Brave'de ise yaşadığım her 10 sorunun en az 5'i uBlock Origin ve onu Google'ın aldığı uBlock Origin önlemlerinden kaynaklıydı.

Firefox güzel tarayıcı da çok fazla sekme açınca veya bir siteye girerken Chrome'a göre yavaş kalıyor maalesef. Bundan dolayı Chrome geçtim.

Firefox güzel tarayıcı da çok fazla sekme açınca veya bir siteye girerken Chrome'a göre yavaş kalıyor maalesef. Bundan dolayı Chrome geçtim.

Bende tam tersine gerekli ayarları yapınca bir daha Chromium tabanlı herhangi bir tarayıcıya elimi süresim bile gelmiyor :D. Firefox + Betterfox ayarları aşırı iyidir. Betterfox ayarları burada önemli. Alternatif olarak Floorp ve Zen Browser'dan da kullandığımda oldukça memnun kalmıştım. Şu an bile Floorp'dan yazıyorum :).

Ben en kapsamlıda kullanıyorum, uBlock Origin'den farkı yok gibi, bir tek reklam seçip engelleme özelliği yok fakat en kapsamlıda kullanınca gerek kalıyor ona da.
Complete ayarda kullanınca da uBlock Origin esas amacından sapıyor. Biliyorsunuz, bu eklentinin esas amacı işlemci ve RAM'i verimli kullanarak reklam ve diğer istenmeyen içerikleri engellemek. Böyle olmayınca diğer eklentilerden bir farkı kalmıyor.

Basic de kozmetik düzenleme yapmıyor, web sayfaları yamalı, bereli gözüküyor.

Optimal en ideali gibi sanırım.

Biliyorsunuz, bu eklentinin esas amacı reklam engellemek değil, web sayfalarının kaynak tüketimini azaltmak, işlemci ve RAM kullanımını düşürmek. Böyle olmayınca diğer eklentilerden bir farkı kalmıyor.
Kaynak? Yok oyle bir sey. uBlock origin sadece bit site icerik duzenleyici ve reklam engelleyici eklentisi. Diger reklam engelleme eklentilerinden daha farkli bir sistem kullandigindan hem eklentinin kendisi, hem de eklentiyle beraber acilan siteler daha az RAM kullanabiliyor o kadar.

Edit: Bir yorumu yanlis okumusum, alinti ve cevabi sildim.

Kaynak? Yok oyle bir sey. uBlock origin sadece bit site icerik duzenleyici ve reklam engelleyici eklentisi. Diger reklam engelleme eklentilerinden daha farkli bir sistem kullandigindan hem eklentinin kendisi, hem de eklentiyle beraber acilan siteler daha az RAM kullanabiliyor o kadar.

Edit: Bir yorumu yanlis okumusum, alinti ve cevabi sildim.
Açıklamasını okuyun. Durduk yere niye sallayım?