Firefox kullanırken sosyal medya platformlarında ki videolar (özellikle TikTok) anlık donma-takılma meydana geliyor. Sorun D3D11 seçeneğini Config'den kapattığımda düzeliyor ama 1080p seçenekleri de bununla beraber kayboluyor. Bu sadece Firefox'a özel de değil Firefox tabanlı tüm tarayıcılarda böyle (Zen, Floorp vs.) Chromium tabanlı tarayıcılarda böyle bir sorun yaşanmıyor ama Chromium taraftarı değilim. Ekran kartım 1660 Super, ekran kartı ile bir uyuşmazlık olduğunu düşünüyorum. Bilgisi veya yaşayıp düzelten birileri varsa yardımcı olabilir mi?

Bahsettiğiniz sorun bendekiyle aynı mı bilmiyorum ama YouTube'da video izlerken başka bir sekmeye geçtiğimde seste takılmalar meydana geliyor. YouTube sekmesine dönünce ses takılmaları olmuyor.

Youtube sorun yaratmıyorsa sorun websitesine özeldir. TikTok dahilinde çok fazla tracker var, bunlar sistemini yoruyor olabilir. NextDNS kullanıp arkada çalışan trackerları engelledikten sonra tekrar dener misin?
Ublock Origin,Privacy Badger,ClearURLs gibi eklentiler yüklü tarayıcıda. Bunların bir faydası olmaz mı sizce?

Ublock Origin,Privacy Badger,ClearURLs gibi eklentiler yüklü tarayıcıda. Bunların bir faydası olmaz mı sizce?

uBlock Origin'in ayarlarına girip üst sekmedeki Filtre listeleri bölümünün içindeki şu ayarları aktif et:

firefox_18QN9CnRWr.webp

Hocam eve döndüğümde deneyeceğim ama sizce ekran kartından dolayı böyle bir sorun çıkma olasılığı var mıdır? Çünkü Chrome,Brave,Edge'de denedim böyle bir sorun çıkarmadı. Sadece Firefox tabanlılarda var bu sorun.
Sorun donanımsal olsaydı video içeren tüm sitelerde aynı sorunu yaşardın.