Hepsini kokluyorum, bir tek Hepsiburada'da sorun oluyor bende onun disinda hicbir sorun yok. Bir site sorun cikartiyorsa direkt Ctrl + W yapistiriyorum.
Bende de neredeyse hepsi köklenmiş halde. Çok sorun oluyor akışta. Kilitlendiği anda alternatif aramak durumunda kalıyorum. Örneğin ödemede Bitdefender Safepay açıyorum ama bilmiyorum ne kadar güvenlidir :)

Medium mu yoksa Hard Mode mu kullanıyorsunuz?
Hard Mode resmen kullanılamaz yapıyor ama Medium Mode zamanla mükemmel bir hâle geliyor.
Hard. Sitelerde butonlar bile kayboluyor :)

Bütün filtreleri açtığım ve normal stok haliyle kullandığım tecrübemi paylaşırsam evet bazı siteler bozulabiliyor, eksik yükleniyor ve daha fark edemediğimiz sorunlarda oluyor. Bence stok hali yeterli olur, en fazla userscript eklenebilir, örneğin Twitch reklamları için vs. onun dışında %90 yeterli oluyor sadece uBlock Origin ile. Diğer eklentilerim ise Privacy Badger, I don't care about cookies, ClearURL.
I don't care about cookies ve ClearURL için hem çok eleştiri var hem de uBlock Origin varken lüzum yok deniyor. Ama manuel bir ayarlama olduğu için optimumu aşıyor bence. PopUpOFF'u da inceliyorum. Teşekkür ederim.

Varsayılan hali yeterlidir. Fazlasına gerek yok.
Ben varsayılan halinin bile çok faydalı olduğunu düşünüyorum ama ekstra seçeneklere de ihtiyaç var bence.

Ayarlar gayet açık. Ne istiyorsam onu seçiyorum ve onu yapıyor. Gidip tüm popup'ları kapat derseniz tabii ki de banka ödemesinde açılması gereken popup'ı engeller. Ne yaptığınızı bildiğiniz sürece gayet güzel.
Popup için Idontcareaboutcookies eklentisini kaldırıp, filtrelerden Adguard Popup Overlays seçeneğini açtım sadece. Cookie uyarıları gitti ama yanında başka şeylerde götürdü. Demek ki dengelemede sorunlar olabiliyor. Ben de aslında konuyu bu optimizasyonu yakalayabilmek üzerine tartışalım diye açtım. Birisi çıkıp eklenti önerdi örneğin. Öteki de engelleme olursa o siteyi kullanmiyorum dedi. Öteki de az önce kendi ayarlarını paylaştı. Bu tepeden bakan tavra gerek yok bence. Yine de teşekkür ederim katkınız için.

Bütün filtreler açık halde kullanıyorum. Ayrıca filtrelerim kısmına şunu ekliyorum:

...
YouTube reklamlarını engellemek için mi yazıldı acaba bu filtre?

Cookie uyarıları gitti ama yanında başka şeylerde götürdü.
O zaman raporlarsınız, düzeltirler. Bu filtre listeleri vahiy yoluyla oluşmadı. Ücretsiz hizmetler birilerinin katkılarıyla oluşuyor.
Bu değişiklik ben söylediğim için yapıldı. Yoksa o bu konuya hala girilmiyor olunurdu.
Eklentilerin Türkçe çevirilerini de birileri yapıyor.

"Paylaşılan" filtrelerin yarısı kalıp. Çok da iyi olmayan bir yerden alınmış. Çok fazla has-text() var. Unity oyunu gibi.

YouTube reklamlarını engellemek için mi yazıldı acaba bu filtre?
YouTube reklamları JS gerektiriyor. Böyle şeyler. Düzgününü uBlock Origin ve AdGuard filtrelerinde bulabilirsiniz.
Özel görmek istenmeyen şeyleri gizliyor. Mesela gereksiz footer.

Bunlar genel kitleye hitap etmediği için filtre listelerinde yok.

Özel bir istediğiniz olursa burada veya uBlock Origin'in subredditinde paylaşırsınız, insanlar yardımcı olmaya çalışır.

1706647186160.webp

Son düzenleme:
Ublock Origin dışında Firefox(Brave, LibreWolf vb.) gizlilik koruması veya Privacy Badger gibi uzantılar da ödeme ekranlarını bozabilir. Bazı durumlarda, ödeme ekranı sitenin içerisinde ayrı bir kutu şeklinde açılıyorsa, özellikle yerel bazı hizmetleri engelleyen PB sorun çıkarabiliyor. Aşağıdaki siteyi çoğunlukla kedime yaş mama alırken kullanıyorum. Ticimax yazanları PB varsayılan olarak engelliyor. Ben üçüncü taraf çerezini engelleye çekmediğim sürece site bozuk gözüküyor. Ticimax'ı bu arada çok fazla yerel alışveriş sitesi kullanıyor.

2024-01-31_09-14.webp

Site sattığı ürünlerde herhangi bir sorun yaşamıyorum. Fiyatları uygun, son kullanım tarihleri sorunsuz ve Hepsijet(Burada Amazon'dan sonra en iyi hizmet aldığım kargo) ile gönderiyor. Reklam gibi oldu ama buna rağmen sitedeki ödeme sistemi, bahsettiğim şekilde içerisinde açılıyor. İlk başlarda PB veya Ublock Origin yüzünden küçük sorunlar yaşamıştım. PB'ye de sorunu bildiriyorum. Ama o konuda AdGuard veya Ublock Origin kadar iyi değiller.

Varsayılan filtrelere ek olarak AdGuard'ın reklam ve gizlilik filtreleri ve şu 2 filtre de açılabilir.

2024-01-31_08-56.webp

Can sıkıcı öğeler çerez vb. gizleyen filtreler de açılabilir. Ama bunlar pek efektif değil. Açılırken hızlıca gizlendiğini görüyorsunuz. Bunun yerine kendiniz reddetseniz daha iyi. Çoğu site zaten bunlar için çerez tutuyor. Ayrıca can sıkıcı öğelerin siteleri bozma ihtimali var. Kullanacaksanız en azından bunun farkında olun.

2024-01-31_09-06.webp

Easylist veya AdGuard çerez filtrelerinde önerilen Ublock filtresini de açmanız gerekiyor. AdGuard filtresi daha iyi.

Son düzenleme:
@1247 , Çok güzel anlatmışsınız. Teşekkür ederim.

Ben PB'ye pek elleşmiyorum. Onu default kullanıyorum daha çok karıştırmamak için. Belki ilerde bu konularda daha fazla gelişirsem bakarım ama uBlock da biraz aranıyorum, evet. Bendeki ayarlar da benzer ayarlar. Sadece son dönemde can sıkıcı ögeler için şöyle ayarlamalar yapmıştım. Lüzumsuz gördüğünüz ayarlar varsa bilgilenmek isterim açıkçası. Teoride bunları açıyorum ama uygulamada sizlerden daha iyi bilmiyorum.

1706713086512.webp

Can sıkıcı öğeler çerez vb. gizleyen filtreler de açılabilir. Ama bunlar pek efektif değil. Açılırken hızlıca gizlendiğini görüyorsunuz. Bunun yerine kendiniz reddetseniz daha iyi
Şu kısmı doğru anlamak için soruyorum: Çerez popup'larını uBlock ile gizlersek teknik olarak reddetmemiş mi oluyoruz? Açık kapı mı bırakmış oluyoruz?

Easylist'i de açmana gerek yok. AdGuard/uBO çerez filtresi yeterli. Kırmızı ile işaretlediklerimi kapat.

2024-01-31_20-05.webp

Hayır, Ublock Origin sadece gizliyor. Reklam engeller gibi, bazı sitelerde ilk girişte çerez bildirimini anlık görürsün. Çerez bildirimlerini bazı siteler onaylamanı isteyebilir. Bu tarz durumları unutmayın. Yani sitede bir şey düzgün çalışmıyorsa, çerezleri onaylamak gerekebilir.

Easylist'i de açmana gerek yok. AdGuard/uBO çerez filtresi yeterli. Kırmızı ile işaretlediklerimi kapat.

Eki Görüntüle 15104

Hayır, Ublock Origin sadece gizliyor. Reklam engeller gibi, bazı sitelerde ilk girişte çerez bildirimini anlık görürsün. Çerez bildirimlerini bazı siteler onaylamanı isteyebilir. Bu tarz durumları unutmayın. Yani sitede bir şey düzgün çalışmıyorsa, çerezleri onaylamak gerekebilir.

Çok teşekkür ederim