Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Disk Yönetimi’nden ayıramaya çalıştığımda maksimum 1 GB ayırabiliyordum, bu yüzden MiniTool Partition Wizard yükledim. Sonra 70 GB ayırmayı başlattım; bilgisayar kendini yeniden başlattı ve hata verdi. Şimdi nasıl ayıracağım ben bu diski?

Disk Yönetimi’nden ayıramaya çalıştığımda maksimum 1 GB ayırabiliyordum, bu yüzden MiniTool Partition Wizard yükledim. Sonra 70 GB ayırmayı başlattım; bilgisayar kendini yeniden başlattı ve hata verdi. Şimdi nasıl ayıracağım ben bu diski?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Bilgisayarı Güvenli Modda Başlatın:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Başlangıçta F8 tuşuna basarak "Güvenli Mod" seçeneğini seçin.

2. MiniTool Partition Wizard'ı Kaldırın:
- Güvenli modda, "Kontrol Panelleri"ne gidin.
- "Programlar" bölümüne tıklayın ve MiniTool Partition Wizard'ı bulun.
- Kaldırın.

3. Disk Yönetimine Girin:
- Başlat menüsünden "Disk Yönetimi"ni açın.
- Eğer yeniden başlatmadan önce ayırdığınız bölüm görünüyorsa, burada sağ tıklayıp "Sil" seçeneğini seçin.

4. Disk Bütünlüğünü Kontrol Edin:
- "Başlat" menüsüne tıklayın ve "cmd" yazarak komut istemcisini açın.
- Aşağıdaki komutu yazın ve Enter'a basın:
Kod:
     chkdsk /f /r
- Bu işlem, disk hatalarını kontrol edip onaracaktır. Bilgisayarınızın yeniden başlatılmasını gerektirebilir.

5. MiniTool Partition Wizard’ı Yeniden Yükleyin:
- Eğer diskiniz sağlıklıysa ve yeniden bölümleme yapmak istiyorsanız, tekrar MiniTool Partition Wizard’ı indirip kurabilirsiniz.

6. Disk Bölümleme İşlemini Tekrar Deneyin:
- MiniTool Partition Wizard’ı açın.
- Boş alanı ayırmak istediğiniz diske sağ tıklayın ve "Bölüm Oluştur" veya "Boyutu Değiştir" seçeneklerini kullanarak işlemi tekrar gerçekleştirin.

7. Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın:
- İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu adımları izlediğinizde sorun çözülecektir. Herhangi bir aşamada sorun çıkarsa, daha fazla teknik detay vermenizi isteyebilirim.