Yahu o baglanma seklin sunucuya. Benim sana sordugum, nasil bir proje cikacak ortaya. Kullanicilar da islem yapabilecek mi (hesap falan acacaklar mi sitede) yoksa normal bir HTML dosyasini mi sunacaksiniz? Terimlik bir sey bile yok bu sorularin icinde.
Dergi sitesi olacak, çok kullanıcı olmayacak, yapay zekayla beraber yazıyorum şimdilik olur mu bilmiyorum?

Dergi sitesi olacak, çok kullanıcı olmayacak, yapay zekayla beraber yazıyorum şimdilik olur mu bilmiyorum?
Dergi sitesi yazacaksan dinamik bir Web uygulamasi yazman gerekli. Kendi dergini yapsaydin Wordpress kullanmani onerirdim de bir odev olarak yapacagin icin MERN stack (ya da PHP falan ogrendiyseniz) kullanarak dinamik bir Web uygulamasi gelistirmen gerekiyor.

Dergi sitesi yazacaksan dinamik bir web uygulamasi yazman gerekli. Kendi dergini yapsaydin WordPress kullanmani onerirdim de bir odev olarak yapacagin icin mern stack (ya da PHP falan ogrendiyseniz) kullanarak dinamik bir web uygulamasi gelistirmen gerekiyor.

Hocam detaylı bilgi veremedim kusuruma bakmayın, bir stratejik araştırma dergisi çıkaracağız ilk başta parayla yapacağımızı söylediler bende WordPress ile çok kolay yapabileceğimizi söyledim. Ardından üniversite ile iletişime geçilince bize hosting ve domain verdiler. Benim de hiçbir yazılım site bilgim yoktu, birkaç dışarıdan tavsiye ile sitenin Ubuntu Linux üzerinden kurulmasını istediğimi söyledim. Ve ChatGPT'yi kullanarak PowerShell üzerinden SSH atarak bu siteyi yapabildim. https://inusamstrateji.inonu.edu.tr/ site bu. Sadece tasarım kısmı ve server file kısmı kaldı. Elimden geleni yapmaya çalıştım sizlere de bilgi eksikliği sağladım kusura bakmayın.

Hocam detaylı bilgi veremedim kusuruma bakmayın, bir stratejik araştırma dergisi çıkaracağız ilk başta parayla yapacağımızı söylediler bende WordPress ile çok kolay yapabileceğimizi söyledim. Ardından üniversite ile iletişime geçilince bize hosting ve domain verdiler. Benim de hiçbir yazılım site bilgim yoktu, birkaç dışarıdan tavsiye ile sitenin Ubuntu Linux üzerinden kurulmasını istediğimi söyledim. Ve ChatGPT'yi kullanarak PowerShell üzerinden SSH atarak bu siteyi yapabildim. https://inusamstrateji.inonu.edu.tr/ site bu. Sadece tasarım kısmı ve server file kısmı kaldı. Elimden geleni yapmaya çalıştım sizlere de bilgi eksikliği sağladım kusura bakmayın.
Anladim, yani universitenin bunu kullanmasi icin yapiyorsunuz. WordPress'ten devam edebilirsin dedigin gibi. LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) stack dedigimiz bu dortluyu kullanirsan en hizli ve belirli olcude size yetecek siteyi elde edersin. Ve herhangi bir tutorial'dan ogrenip siteyi kurabilirsin resmen cunku asiri asiri yaygin LAMP stack ile WordPress calistirmak. Ben odev icin falan yaptiginizi dusundum universite sizden boyle bir sey isteyince. :D

Anladim, yani universitenin bunu kullanmasi icin yapiyorsunuz. WordPress'ten devam edebilirsin dedigin gibi. Lamp (Linux, Apache, MySQL, PHP) stack dedigimiz bu dortluyu kullanirsan en hizli ve belirli olcude size yetecek siteyi elde edersin. Ve herhangi bir Tutorial'dan ogrenip siteyi kurabilirsin resmen cunku aşırı aşırı yaygin lamp stack ile WordPress calistirmak. Ben odev icin falan yaptiginizi dusundum universite sizden boyle bir şey isteyince. :D

Üniversiteden ziyade üniversitenin bir bölümü diyebiliriz :)