Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

14356

Uzman
Makaleler
3
Screenshot from 2025-03-06 20-35-24.webp

Custom ROM derlemek için Yusuf İpek'in videosunu takip ediyorum. Ubuntu üzerinden yaptığı için ben de Ubuntu yükledim ve diskleri manuel olarak ayarladım. Böyle bir ayarlama ile 'sonraki' işareti çıkıyor. Swap bölümü ayarlanmış mıdır? Ayrıca bir işleme gerek var mı kurulum sonrası falan? Ve kendim kurulumdan sonra nasıl doğru ayarlanıp ayarlanmadığını teyit ederim? Yüksek ihtimalle sonraki işareti çıkıyorsa, Ubuntu gerekli işlemleri yapacaktır ama yine de emin olmak istiyorum.

Çözüm
150 GB Swap'a ihtiyacın var mı gerçekten? Ama derleme yapacakmışsın lazım olabilir. Şu anda doğru yapmışsın eğer gerçekten 150 GB swapa ihityacın varsa.
Eki Görüntüle 130578
Custom ROM derlemek için Yusuf İpek'in videosunu takip ediyorum. Ubuntu üzerinden yaptığı için ben de Ubuntu yükledim ve diskleri manuel olarak ayarladım. Böyle bir ayarlama ile 'sonraki' işareti çıkıyor. Swap bölümü ayarlanmış mıdır? Ayrıca bir işleme gerek var mı kurulum sonrası falan? Ve kendim kurulumdan sonra nasıl doğru ayarlanıp ayarlanmadığını teyit ederim? Yüksek ihtimalle sonraki işareti çıkıyorsa, Ubuntu gerekli işlemleri yapacaktır ama yine de emin olmak istiyorum.
Swap bölümü ayarlarınızla ilgili kontrol etmeniz gereken adımlar şunlardır:

1. Kurulumda Kontrol:
- Ekranda görüntülediğiniz gibi sdb2 bölümünün tipi "Swap" olarak ayarlanmış. Bu durum, bu bölümün swap alanı olarak kullanılacağı anlamına gelir.
- Eğer "sonraki" işareti çıkıyorsa, Ubuntu bu ayarı kabul edecek ve gerekli işlemleri yapacaktır.

2. Kurulum Sonrası Kontrol:
- Kurulum sonrasında terminali açın ve aşağıdaki komutu çalıştırarak swap alanınızı kontrol edin:
Kod:
bash
     swapon --show
- Eğer swap alanı düzgün bir şekilde ayarlanmışsa, bu komut swap bölümünüzü listeleyecektir.

3. Ek Kontrol:
- Swap alanınızın etkin olup olmadığını kontrol etmek için terminalde aşağıdaki komutu da çalıştırabilirsiniz:
Kod:
bash
     free -h
- Bu komut, sistemdeki toplam bellek ve swap kullanımını gösterir. Swap alanının ne kadarının kullanıldığını görebilirsiniz.

4. Gerekli İşlem Var mı?:
- Eğer swapon --show komutu ile swap alanınızı görebiliyorsanız ve free -h komutunda swap alanı değerlendiriliyorsa, ilave bir işlem yapmanıza gerek yok.

Bu adımlarla swap bölümünüzün doğru ayarlanıp ayarlanmadığını kontrol edebilirsiniz.