Ubuntu'da DaVinci Resolve nasıl kurulur?

Kemal223

Gelişen
Merhaba.

R5 7500F ve RX 9070 kullanılan sistemime Ubuntu kurdum. Çok uzun bir zaman boyunca uğraştım. Genelde ChatGPT'nin deneme sürümü kodları sürekli yanlış verdi. Bu da zaman kaybına neden oldu.

Şu anda Ubuntu'ya istediğim programları kurdum. Ama Davinci Resolve kurabilmiş olmama rağmen programın içerisine video dosyalarını sürükle bırak yaptığım zaman veya import ettiğimde dosya sadece ses dosyası olarak görünüyor

Davinci Resolve kurmamı sağlayan kodları paylaşıyorum.

Kod:
https://danieltufvesson.com/makeresolvedeb adresinden tar indirin.
https://www.blackmagicdesign.com adresinden tar indirin.

mkdir -p ~/resolvedeb
mv ~/İndirilenler/makeresolvedeb_1.8.2_multi.sh.tar.gz ~/resolvedeb/
mv ~/İndirilenler/DaVinci_Resolve_20.0.1_Linux.zip ~/resolvedeb/
cd ~/resolvedeb
unzip DaVinci_Resolve_20.0.1_Linux.zip
tar -xvzf makeresolvedeb_1.8.2_multi.sh.tar.gz
chmod +x makeresolvedeb_1.8.2_multi.sh
./makeresolvedeb_1.8.2_multi.sh DaVinci_Resolve_20.0.1_Linux.run --skip-onboarding
sudo dpkg -i davinci-resolve_20.0.1-mrd1.8.2_amd64.deb
/opt/resolve/bin/resolve

Son düzenleyen: Moderatör:
DaVinci Resolve'da yalnızca ses dosyalarını görme sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Video Codec Kontrolü:
- DaVinci Resolve, bazı video codec'lerini desteklemez. Yüklediğiniz video dosyalarının codec'lerini kontrol edin.
- .mp4, .mov, .avi gibi yaygın formatları kullanmaya çalışın. Eğer codec'leri desteklenmiyorsa, farklı bir video formatına dönüştürmeyi deneyin.

2. Gerekli Kütüphaneleri Yükleyin:
- Terminali açın ve aşağıdaki komutları yazın:
Kod:
bash
     sudo apt update
     sudo apt install libnvidia-encode-510 nvidia-driver-510
- Bu komutlar, Nvidia GPU'nuzun doğru şekilde çalışması için gerekli kütüphaneleri yükleyecektir.

3. GPU Sürücüsü Güncellenmesi:
- Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. NVIDIA veya AMD sürücülerini kullanıyorsanız, ilgili resmi web sitesinden en güncel sürümü indirin ve kurun.
- Ayrıca, Software & Updates bölümünden Additional Drivers sekmesine giderek uygun sürücüleri seçebilirsiniz.

4. Yazılım Güncellemeleri:
- DaVinci Resolve'yi ve diğer yazılımları güncel tutun. Terminalde aşağıdaki komutları yazarak DaVinci Resolve'nin güncel versiyonunu kontrol edin:
Kod:
bash
     sudo apt upgrade

5. Yeni Bir Proje Başlatın:
- Bazen mevcut proje ayarları sorun yaratabilir. Yeni bir proje oluşturun ve video dosyanızı tekrar içe aktarın.

6. Ayarları Kontrol Edin:
- DaVinci Resolve'de Preferences bölümünden Video ve Audio ayarlarını kontrol edin. Burada hangi aygıtların kullanıldığını ve hangi codec'lerin ayarlandığını kontrol edin.

Bu adımlar yukarıdaki sorununuzu çözmeye yardımcı olmalıdır. Eğer sorun devam ederse, video dosyalarınızın formatını ve codec'lerini bana bildirirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…