DogancanYr
Başarılı
Ubuntu server kurmuştum, ancak sonradan Linux uygulamalarını çalıştırmak istedim ve başaramadım. Bunun üzerine desktop ISO'sunu indirdim, fakat SSH ile bağlanamadım.
Bu arayüzlü bir program olduğu için sadece SSH'den kullanılmaz diye tahmin ediyorum.
Elimde kablo yok.Raspberry Pi için Ubuntu desktop ilk kurulumda SSH gibi uzaktan bağlantı desteği sunmuyor. Öncelikle cihaza bir monitör takıp bir Wi-Fi ağına bağlanman lazım. Sonrasında headless kullanım yapabilirsin.
Aslında elimde orange Pi var. Çalışır ama başka yol var mı? Linux tarafında kod yazarak çözebilecrğimi düşündüm.Hocam, Raspberry Pi imager kurun. Oradan Sdcard'a yazarken kullanıcı adı ve şifre oluşturun. SSH'yide aktifleştirin. Diğer ayarları da yapın. Sonra çalıştırıp SSH'ile bağlanın.
3.parti olarak Raspberry Pi OS entegre etmişler ama benim sorunum ilk açılışta internet üzerinden görüntü alamamak.Hocam orange Pi Raspberry Pi ile uyumlu değil. İşlemcisi, ekran kartı falan farklı. Sizin orange Pi hangi modelse ben size doğru linki bulayım.
3.parti olarak Raspberry Pi OS entegre etmişler ama benim sorunum ilk açılışta internet üzerinden görüntü alamamak.
Orange Pi Zero 3 kullanıyorum.
Belki olur ama nasıl görüntü aktaracağım. SSH masaüstü görüntü desteklemezdir.Hocam ilk başta Wi-Fi ayarlayana kadar Ethernet ile bağlanmanız gerekebilir.
Bir de, şifre, kullanıcı adı vb şeyleri ya Raspberry Pi imager ile SD karda yazarken ayarlayabilirsiniz ya da ilk açılışta klavye ekran falan takmanız gerekecek.
Belki olur ama nasıl görüntü aktaracağım. SSH masaüstü görüntü desteklemezdir.
Yanlış isoyu atmadıysam sshı açtı.Vnc ile yapılabilir. Ama onun için de önce internete bağlamanız ve SSH ile girip ayarlamanız falan gerek.